Peugeot Norge har satt prisen på de oppgraderte E-2008 som ikke er så altfor langt unna forhandlerne. (Fotos: Peugeot)

Prisen for nye Peugeot E-2008 klar

En av de mest populære elbilene på markedet, Peugeot E-2008, blir fornyet, og nå er også den norske prisen satt.


Det ruller rundt 7.000 Peugeot E-2008 med norske skilt, og totalt er det over 75.000 slike på veiene rundt om i verden. Og det er kanskje ikke så rart.

For 2008 er en av de mest populære bilene i B-segmentet med totalt 700.000 biler, og Peugeot gjør nå sitt til at den helelektriske utgaven skal holde seg konkurransedyktig.

Det betyr at alle de tre hovedgruppene som utgjør en elbil har fått seg et løft, både design, teknologi og drivverk.

‒ Dette er store oppgraderinger som gir en helt ny opplevelse, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot hos Bertel O. Steen.

‒ Vi ser fram til å lansere en oppgradert E-2008 GT til en god pris. Peugeot viser igjen at facelifter ikke bare er småjusteringer, men også motor, batteri, teknologi, rekkevidde, og ikke minst utseende. Med disse oppgraderingene forblir E-2008 en høyaktuell kompakt-SUV for norske familier.

I likhet med nye Peugeot E-308 som har fått en norsk startpris på 418.900 kroner blir også E-2008 kun tilgjengelig som en GT-utgave, og det betyr at et meste av utstyr allerede er standard. Det inkluderer ting som dette:

  • Seter i skinn/Alcantara
  • Elektrisk justerbart førersete med massasje
  • Full LED frontlys med fjernlysassistent
  • Proximity Keyless (nøkkelfri inngang og start)
  • Peugeot i-Connect 4G med trådløs CarPlay/Android Auto
  • Parkeringssensorer foran og bak med 180° ryggekamera
  • Trådløs lading av smarttelefon
  • Sortlakkert tak
  • 17-tommers aluminumsfelger

Oppgraderingene inkluderer også et nytt drivverk med 156 hestekrefter, opp 20 hk fra dagens utgave, mens batteriet har økt fra 50 til 54 kWh. Det betyr mer rekkevidde.

Elbilene til Peugeot er svært effektive når det kommer til forbruk, og den relativt lille batteripakken åpner faktisk for en rekkevidde på 406 kilometer ‒ opp fra 345 kilometer. Det er en solid prosentvis økning.

I tillegg har bilen fått et modernisert infotainment som blant annet åpner for trådløs tilkobling med Apple CarPlay eller Android Auto, mens navigasjonen er tilkoblet nettskyen og kan oppdatere seg automatisk.

Slik ser den oppgraderte E-2008 ut:

Når det gjelder designet byr den nye utgaven på en ny lyssignatur med tre vertikale lysklør felt inn i de blanke sorte innsatsene i støtfangeren, og bak har den også fått nye LED-baklysene med de velkjente tre klørne.

Peugeot Norge opplyser at den nye utgaven kommer til Norge i løpet av høsten, og den nye prisen lyder på 388.900 kroner ‒ altså 30.000 kroner under den oppgraderte E-308.

Her er flere bilder av den populære og nå fornyet Peugeot E-2008:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter