Annonse
Hjem Nyheter Porsche Macan gikk fra dårlig til overlegen

Porsche Macan gikk fra dårlig til overlegen

I forrige uke fikk Porsche Macan scoren «dårlig» i en sikkerhetstest av nøkkelfrie bilsystemer. Det var bare et problem.

Testen av nøkkelfrie systemer i regi av britiske Thatcham Research avdekket store mangler ved sikkerheten for seks av ti 2019-modeller med nøkkelfrie systemer, noe som var svært så pinlig for disse produsentene.

Disse «dårlige» nøkkelfrie systemene er ikke sikret mot noe som kalles «relay attack», hvor potensielle kjeltringer kan plukke opp signalene som sendes fra nøkkelen og på den måte klone den digitalt.

Deretter er det bare å hoppe i bilen og kjøre av gårde.

En av de seks bilene var SUV-modellen Macan, Porsches mest populære modell.

Saken fortsetter under Annonsen

Men tyskerne, som jo er kjent for sin nøyaktighet, reagerte på testen.

For de har utviklet en nøkkel som har en bevegelsessensor som skal hindre bruk av kopierte digitale nøkler, noe pinlig nok ikke Thatcham Research ikke hadde fått med seg.

De ble gjort oppmerksom på dette av Porsche i Storbritannia.

‒ Vi er glade for å kunne vurdere Porsche Macan som å ha «overlegen» sikkerhet etter avklaring fra Porsche Cars GB, sier Richard Billyeald hos Thatcham.

‒ Kjøretøyprodusenter begynner nå å tilby løsninger og fixer for sårbarheter rundt nøkkelinngang/start, med Audi, Jaguar Land Rover, Mercedes og Porsche i front. Vi forventer at andre skal følge etter raskt, legger han til.

De fleste produsenter tilbyr biler med nøkkelfrie systemer, og forrige ukes avsløring gjorde selvsagt mange bileiere bekymret.

‒ Vårt generelle råd for alle bekymrede førere er først og fremst å forstå om kjøretøyet har et nøkkelfritt inngangssystem eller ikke, da det ofte er et ekstrautstyr. Hvis den har det, må du sjekke om det finnes løsninger rundt nøkkelen ‒ kan den slås av over natten eller går den i dvale når den ikke brukes? tipser Billyeald.

Her er den oppdaterte listen, hvor også Macan har den scoren den fortjener.

Bil 2019-modell: Vurdering:
Suzuki Jimny (ikke nøkkelfri) Uakseptabel
Ford Mondeo Dårlig
Hyundai Nexo Dårlig
Kia ProCeed Dårlig
Lexus UX Dårlig
Toyota Corolla Hybrid Dårlig
Porsche Macan Overlegen
Audi e-tron Overlegen
Jaguar XE Overlegen
Land Rover Evoque Overlegen
Mercedes B-klasse Overlegen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker