Polestar 4 nærmer seg, og om noen uker er det også duket for Norges-premiere. (Fotos: Polestar)

Polestar 4 klar for Norges-premiere

2024 blåser opp som et travelt år for Polestar, og nå tar også 4’ern et veldig langt steg med norsk premiere allerede i nær framtid.


Kanskje litt snodig plasserer Polestar 4 seg under den kommende SUV-utgaven Polestar 3 både på størrelse og pris, men så er heller ikke 4’ern er «vanlig» Polestar.

Dette blir faktisk den raskeste i familien, 0-100 km/t på 3,8 sekunder, og byr også på en ganske så uvanlig ting. Dette er altså en litt mer sportslig SUV-coupé, og har løsninger inspirert av tidligere viste konsepter. Det inkluderer også en bil uten en bakrute, noe som skal gi mer rom for passasjerene i baksetet.

Men ingen fare, sikten er ivaretatt via et bakspeil som er erstattet av en høyoppløselig skjerm som viser sanntidsvideo fra et takmontert kamera – som gir et mye videre synsfelt bak enn det som er vanlig i de fleste moderne biler, ifølge Polestar.

Det er også mulig å deaktiver den digitale feeden om føreren heller vil se passasjerene i baksetet.

‒ Med Polestar Precept viste vi fram et helt nytt baksetemiljø, sier Maximilian Missoni, Head of Design.

‒ Ved å fjerne bakruten og flytte bakstolpen i taket, som har en viktig sikkerhetsrolle, lengre bak, får passasjerer i baksetet av vår SUV-coupé en virkelig unik opplevelse.

Elbilen nærmer seg nå veldig, og Polestar åpner for bestillinger her i Europa neste onsdag. Det er drøyt to uker før bilen får Norges-premiere.

‒ 2024 blir et utrolig spennende år for Polestar. Vi ekspanderer inn i mer eksklusive luksussegmenter og med introduksjonen av våre to nye elektriske SUVer, Polestar 3 og Polestar 4, etablerer vi oss som et selskap med tre biler, sier Alexander Hørthe, daglig leder i Polestar Norge.

Den norske premieren skjer under eCarExpo Oslo, så denne blir et stort trekkplaster når svenske eCarExpo endelig tar steget til Norge. Dette er ifølge arrangørene Europas største elbilmesse, og kombinerer tradisjonelle bilmesser hvor man viser fram biler med en masse seminarer og fagstoff. Blant annet skal samferdselsminister Jon-Ivar Nygård delta på fredagens bransjedag.

Polestar kjenner altså sin besøkelsestid, og tar med seg alle tre elbilene til Lillestrøm og Nova Spektrum.

Det betyr at besøkende kan sjekke ut den oppdaterte Polestar 2, som i fjor fikk enda bedre rekkevidde og raskere lading. Og ja, Single motor-versjonene fikk bakhjulsdrift mens Dual motor-variantene en ny kraftfordeling hvor bakakselen favoriseres.

Kommende Polestar 3 tar også turen, og denne SUV-modellen går snart inn i produksjon med de første kundeleveransene forventet til sommeren.

Den luksuriøse modellen kan også by på 2-veisladeteknologi som gjør at bilen kan levere strøm til både hjem og strømnett, og svenskene har startet et prosjekt i Göteborg hvor en stor flåte Polestar 3-biler tester ut teknologien under virkelige forhold.

Når det gjelder Polestar 4-avdukningen opplyser merket at den blir gjennomført av designsjef Maximilian Missoni fredag formiddag, så da kan jo også samferdselsministeren stikke innom og sjekke ut den ganske unike elbilen 9. februar.

Her kan du selv sjekke den litt ut, for her kommer noen bilder av Polestar 4.

Bildeserie
Debatt