Polestar 3 får sin dynamiske debut under Goodwood-festivalen. (Fotos: Polestar)

Polestar 3 kommer 2. kvartal neste år

Polestar setter kurs for bakkeløpet under Goodwood-festivalen, og dermed får publikum se bilene Polestar 3 og Polestar 5 i aksjon.


Etter å ha åpnet eventyret med hybriden Polestar 1 og elbilen Polestar 2, gir nå svenskene full gass og har på gang Polestar 3, Polestar 4, Polestar 5 og Polestar 6. Ja ‒ puh!

Den første som kommer er Polestar 3, en SUV som hadde premiere i fjor og som etter planen skulle være på plass mot slutten av året. Det er nå forskjøvet, og produksjonsstart er opplyst til 2024.

Polestar 4 er også en SUV, men denne gang en sportslig coupéutgave. Den 4,84 meter lange elbilen skal etter planen lanseres i 2024.

Den tredje i rekken, Polestar 5, er en 4-dørs GT-modell som skal ta 2020-koseptet Precept inn i produksjon. Bilen ble vist fram i fjor sommer, og var også på plass under fjorårets Goodwood-festival. Også denne har 2024 som en opprinnelig deadline, så heller ikke P5 bør være altfor langt unna.

Til slutt har vi nok et konsept som skapte så mye bruduljer at Polestar gikk videre med det, nemlig bilen som opprinnelige het O₂. Det hinter til en luftig sak, og Polestar 6 er helt riktig en kabriolet som i likhet med Polestar 5 er bygd på en 800-volts elektrisk arkitektur. Denne er ventet i 2026.

Av de fire kommende bilene tar Polestar med seg 3 og 5 over til England og helgens Goodwood Festival of Speed. Dette er en stor årlig fartsfestival som samler en rekke flotte biler, og det store høydepunktet er bakkeløpet som kjøres to ganger om dagen.

Det er selvsagt en masse høydepunkter i form av nye biler, og vi kan nevne en elektrisk Caterham Seven, Hyundai Ioniq 5 N, Lamborghinis første hybrid kalt Revuelto, den ville McLaren Solus GT, den vakre MG Cyberster ‒ og vi må ikke glemme biler som superbilen Porsche Mission X og elbilen Renault R5 Turbo 3E.

Og ja, nevnte vi at det også kommer en rekke Formel 1-lag dit, nemlig Williams, McLaren, Mercedes-AMG og Ferrari?

Polestar er altså på plass med egen stand og tre biler. For ja, i tillegg til Polestar 3 og Polestar 5 har de også med seg en Polestar 2. Dog ikke en helt original en.

Polestar 3-versjonen kan skilte med 380 kW/517 hk, Polestar 5-prototypen har hele 650 kW/884 hk og den råe Polestar 2 BST edition 230 yter 350 kW/476 hk.

‒ Vi har blitt glade i å vise frem våre nyeste prototyper på Goodwood. Med produksjonsstart første kvartal 2024, er det nå tid for at Polestar 3 tar sin aller første tur opp den berømte bakken, sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar.

‒ SUV-en for den elektriske tidsalderen ser fantastisk ut og blir en eksepsjonell bil å ha. Den nyeste verifiseringsprototypen for Polestar 5 er også her. Med tanke på at den er utviklet i Storbritannia blir Goodwood nesten som hjemmebane for vår elektriske 4-dørs GT.

Her polestar 3:

Svenskene opplyser at de i tillegg til å vise fram Polestar 3 og skal stille ut den oppdaterte Polestar 2 med bakhjulsdrift, samt at Polestars elektriske roadsterkonsept finner veien til standen.

Polestar bekrefter også når leveringene av Polestar 3 nå er planlagt, og det er 2. kvartal til neste år. Så ja, litt forsinket i henhold til den originale planen.

Polestar 2 BST edition 230 er for øvrig tilgjengelig nå, mens Polestar 5 altså er planlagt offisielt lansert i 2024.

Her er bilder av Polestar 3 og Polestar 5 som er på plass i Goodwood:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter