Annonse
Hjem Elbiler Polestar 2 skal plugg-surfe

Polestar 2 skal plugg-surfe

En utfordring for elbilister er hvordan de skal lade, spesielt om de befinner seg i utlandet. Polestar prøver å forenkle dette.

Det finnes en rekke ladetilbydere rundt om i Europa, og det å få ladet en elbil under for eksempel en bilferie nedover Europa kan fort bli en komplisert greie med diverse kontoer. Og det er lite optimalt.

Men det finnes løsninger som åpner for en konto på tvers av forskjellige ladetilbydere, slik som selskapet Plugsurfing.

De har samlet flere av de aller største under en fane og dermed også en konto, og per i dag tilbyr de nærmere 200.000 ladepunkter rundt i Europa.

De samarbeider allerede med store bilmerker som Jaguar Land Rover, Nissan og Kia, og får nå også en svensk partner.

Saken fortsetter under Annonsen

For Polestar har sett at lading kan være en utfordring, og gjør nå hva de kan for å forenkle denne prosessen.

‒ Dette internasjonale europeiske partnerskapet med Plugsurfing er den første av disse løsningene, og det baner vei for flere partnerskap som også vil omfatte nasjonale og lokale løsninger, sier administrerende direktør i Polestar, Thomas Ingenlath.

Merket som er eid av Volvo har på gang sin første elbil, Polestar 2, som ifølge dem selv skal bli en direkte konkurrent til Tesla Model 3.

Tesla har som kjent sin egne ladestasjoner, så disse bilistene trenger ikke å bekymre seg over hvor bilene faktisk skal lades.

Det blir ganske så oversiktlig for de i en Polestar 2 også, som blir den aller første bilmodellen i verden som kommer med et infotainment basert på Android-systemet.

Dette åpner for apper og programmer som også er tilgjengelige for Android på nettbrett og mobiler, som for eksempel Google Maps og Google Assistant. Dermed er det bare å spørre Google, og de viser vei.

Googles kartløsning i Polestar 2 kommer selvsagt også med en oversikt over ladepunkter, og med nye 195.000 tilgjengelig via Plugsurfing bør det være dermed være ganske greit å finne en.

Polestar 2 har en startpris på 469.000 kroner, faktisk den laveste i hele verden, og utleveringene skal etter planen starte i august.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,768FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker