Annonse
Hjem Nyheter Jøss, sjekk ut denne Mustangen

Jøss, sjekk ut denne Mustangen

Det finnes tusenvis av restaurerte klassiske Mustanger, og en del færre av de mer potente Shelby Mustang. Men kun én karbonkledd Shelby Mustang GT500CR.

Ford Mustang ble en umiddelbar hit da den ble presentert i 1964, og det har ikke endret seg med årene.

Det har selvsagt kommet til en rekke nye versjoner av ikonet, men det er fortsatt den klassiske modellen som er den store favoritten.

Det er sikkert Classic Recreations enige i, for de lever av å restaurere gamle amerikanske klassikere.

Selskapet er offisielt lisensiert av Ford og Shelby til å pusse opp gamle biler, og en av favorittene er selvsagt Shelby Mustang.

Saken fortsetter under Annonsen

Allerede i 1965 kom de første ytelsesversjonene av Mustang bygget av Carroll Shelby, og slike versjoner lages fortsatt ‒ men nå av Ford selv.

En av utgavene på 60-tallet var Shelby GT500, en bil som ble laget i drøyt 2.000 eksemplarer. Så de som eier en slik bil bør passe godt på den.

Men det finnes en slik som er enda mer sjelden, nemlig en med bokstavene CR bak seg. Dette står selvsagt for Classic Recreations, og disse har nå laget en svært så spesiell Shelby Mustang GT500CR.

Allerede tilbake i 1998 så Carroll Shelby muligheten rundt utstrakt bruk av karbonfiber for framtidens sportsbiler, og som vi nå vet hadde mannen som døde i 2012 helt rett. Det er framtiden.

Classic Recreations har ikke glemt dette, og ved bruk av nye 3D-teknikker har de klart å lage et karosseri til en 1967-modell av GT500 som er av karbonfiber.

Resultatet blir dermed en Shelby Mustang som både er lettere og sterkere enn de kledd i stål, og ikke minst ganske så tøff å se på også.

For sjekk resultatet:

Selskapet restaurer en rekke Mustanger som de selger videre, så de har mange motor-alternativer som passer under karbonpanseret til GT500CR.

Dette strekker seg fra en 3.5-liters mot med 490 hestekrefter til den store 427-bølla med vanvittige 900 hk. Alle er koblet til en 5-trinns manuell kasse, som også er mulig å få som 6-trinns og til og med automatgir. Men det må du ikke finne på.

Classic Recreations sier at de i snitt bruker rundt 2.500 arbeidstimer på hvert prosjekt, så fuglene må vite hvor mye tid det har gått med på denne spesielle Shelby Mustang GT500CR.

Vi aner heller ikke hva prisen er, men det er altså mulig å bestille seg en slik. For denne avbildet er unik med tanke på at den er den første, men Classic Recreations vil altså bygge flere slike for kundene også.

Da er det vel bare å begynne å spare…

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker