Annonse
Hjem Elbiler Polestar 2-produksjonen i gang

Polestar 2-produksjonen i gang

Svenske Polestar tar et stort steg når de nå setter elbilmodellen Polestar 2 i produksjon.

– Verden står overfor enorme omveltninger i møte med koronavirus-pandemien, sier Polestars administrerende direktør Thomas Ingenlath.

– Vi starter produksjonen under disse utfordrende omstendighetene – med fokus på helsen og sikkerheten til våre ansatte. Dette er en stor prestasjon, og et resultat av en sterk innsats fra de ansatte i fabrikken og de som sikrer forsyningskjeden. Jeg har enorm respekt for hele teamet – takk til dem!

Alle de store fabrikkene i Europa er nå midlertidig stengte, men Kina som var utgangspunktet for koronaviruset er nå på vei tilbake til hverdagen.

Stadig flere bilmerker har gjenåpnet sine fabrikker, inkludert Volvo. Det svenske merket er eid av kinesiske Geely, og det er Zhejiang Geely Holding som eier fabrikken i kinesiske Luqiao.

Saken fortsetter under Annonsen

Men det er Volvo Cars som driver denne, og det er her Volvo-eide Polestar skal produsere Polestar 2. Denne fabrikken produserer også elbilmodellen for global eksport, og de første bilene skal da også sendes over til Europa.

‒ Det at vi kan produsere i Luqiao betyr at vi kan lansere Polestar 2 med høye bygge- og kvalitetsstandarder helt fra starten av, sier Ingenlath.

Polestar og Volvo har i stor grad klart å unngå smitte i Kina, og blant tiltakene har vært å gjennomføre temperaturkontroller av personalet og utstyre disse med verneutstyr, grundig desinfisering av lokalene og ved å tilby helsekontroll.

Polestars første elbil ble avduket tidlig i 2019, og er per nå tilgjengelig i 10 markeder inkludert Norge. Det har tidligere vært mulig å reservere den, men nå åpner merket fortløpende opp for bestillinger også. Dette skjedde i Norge allerede i januar, hvor startprisen enn så lenge er satt til 469.000 kroner.

Den første versjonen som skal produsere er en firehjulsdrevet versjon med 408 hestekrefter og et batteri på 78 kWh. Dette skal gi en rekkevidde på 470 kilometer, og bilen blir også den aller første i verden som har et infotainment som er drevet fullt og helt av operativsystemet Android.

Kundeleveringene skal om ikke korona-pandemien skaper for mye trøbbel starte allerede til sommeren.

Her er bilder av Polestar 2:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,812FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker