Annonse
Hjem Nyheter Ja, dette er en kinesisk bil

Ja, dette er en kinesisk bil

Det er kanskje på tide å la gamle fordommer fare, for nå ser det ut til at kineserne virkelig har fått sving over bildesignet.

Made in China. Ja, vi tenker umiddelbart negativt, og ser for oss billige produkter som ikke tåler rare bruken. Og mange tenker nok også på dårlige kopier, for kinesiske produsenter har mer enn en gang latt seg inspirere vel mye av vestlige suksessprodukter.

Men det er kanskje på tide å revurdere oppfatningen.

Huawei, den kinesiske mobilprodusenten, har for eksempel passert Apple som verdens nest største mobilprodusent. Ja, noe av telefonene har riktignok sett ganske lik ut som de med iPhone-merket, men Huawei er langt fra de eneste som har hermet etter iPhone ‒ de fleste har det.

made in china er ikke lenger utelukkende assosiert med dårlig kvalitet, og bilindustrien i verdens mest folkerike land akter å følge Huaweis eksempel og erobre resten av verden.

Saken fortsetter under Annonsen

Og vi har allerede fått noen solide signaler på hva vi kan forvente oss.

Merker som Aiways, Byton og Lynk & Co har alle vist fram lekre modeller som har skapt overskrifter, og flere andre merker er nå på full fart inn i Europa med sine biler. Så kineserne kommer.

Et merke som dog ikke har noen umiddelbare planer om å utfordre europeiske merker er Changan, men de har på sin side vist fram en lekker og moderne SUV-modell for det kinesiske marked.

Og denne håper nok mange på kommer til Europa, for sjekk dette designet.

Bilen heter Changan Uni-T, og er mer enn et pent ytre. Nå vet vi ikke hvor kollisjonssikker denne unit’en er, men vi vet at den er fullstappet av ny teknologi.

Changan påstår selv at den er selvkjørende på nivå 3 med en rekke førerassistenter, noe langt fra alle de moderne bilene her i Europa kan skryte av.

Den kommer også med kunstig intelligens, og på innsiden har den et moderne dashbord med digitale instrumenter og en 10,25-tommers berøringsskjerm i midten.

Dette bildet kunne like gjerne vært av en moderne, europeisk modell:

Changan er ikke snauere enn at de melder at Uni-T er verdens første bil med futuristisk teknologi. Jepp, de ikke er beskjedne.

Vi er litt usikre på hva som egentlig er den futuristiske teknologien, men det kan hende de mener girvelgeren som er horisontal ‒ og litt kul.

Eller bare at du får en futuristisk følelse uansett hvor du sitter i bilen. Eller kanskje de skjulte dørhåndtakene, men slike har jo mange.

Eller kanskje er det bare litt skryt.

Uansett, bilen ser helt klart bra ut, og Changan sikter seg her mot de litt yngre kundegruppene.

Men foreløpig ikke mot de europeiske, men det kan fort forandre seg.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,817FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker