Annonse
Hjem Nyheter Lanserte en formel 1-inspirert sportsbil

Lanserte en formel 1-inspirert sportsbil

Britiske Apex har vist fram det som skal bli deres første sportsbil, det elektriske konseptet AP-0.

Navnet Apex Motors røper hva folkene hos et nytt britisk merke tenker på. Dette betyr noe som «toppunktet» på norsk, men i racingverden har ordet en litt annen betydning.

Mye handler nemlig om sporvalg i motorsporten, og da gjelder det også å treffe riktig i svingen. Det gjelder å treffe det som er kalt apex perfekt, det eksakte punktet hvor du er nærmest innsiden av svingen.

Apex Motor handler da også om sportsbiler.

Merket viste fram sitt første konsept som skal føre til den første modellen i forrige uke, og bilen er AP-0.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne er inspirert av formel 1-bilene, og er en helelektrisk bil som både har krefter i massevis, god rekkevidde, lynlading og er selvkjørende på nivå 3.

Den er selvsagt så lett som det er mulig å få en slik superbil, og kommer med laserlys, utvidet virkelighet og et hologram som skal få deg til å føle som om at du sitter inne i et dataspill. Ja, intet mindre.

Slik ser bilen ut:

Vi nevnte altså formel 1, og da er det spesielt det tåreformede glasstaket og hjulopphenget til AP-0 som slektes på de ypperste racerbilene i verden. Hjulopphenget er kjent som «push rod», og fordelen med dette systemet er at det optimaliserer både vektfordeling i svinger og den aerodynamiske luftstrømmen bakover som gjør den mer stabil.

Skal gå den gå fort på rundt en racerbane må den også ha noen krefter, noe AP-0 helt klart har.

Elmotoren knyttet til bakhjulene kan by på mer enn 650 hestekrefter, og dreiemomentet er på 580 Nm.

Det sørger for å dra den 1.200 kilo lette sportsbilen opp til 100 km/t på 2,3 sekunder, mens toppfarten er satt til 305 km/t.

Batteriet er for øvrig på 90 kWh og pakken veier totalt 550 kilo, mens lynladingen fyller batteriet opp til 80 prosent på under 15 minutter. Rekkevidden er opplyst til gode 515 kilometer.

Apex understreker at dette ikke er en racerbil, men faktisk en sportsbil, men alt peker jo mot at denne trives soleklart best når kreftene slippes fri.

Og det viser den utvidete virkeligheten (AR) også.

AP-0 er nærmest heldigital med innebygd Wi-Fi og alkens førerassistenter, men det er AR-assistenten som virkelig får denne til å være unik. AR Race Instructor dukker opp som et hologram, og viser sporvalg når du befinner deg på en bane. På en spillaktig måte lærer AR opp føreren på nye baner, noe som bør gi en enda mer ultimat opplevelse.

Dette er altså et konsept, men AP-0 er stort sett som produksjonsmodellen også blir. Prisen er heller ikke så ille som man kanskje kunne fryktet, og den starter på 150.000 pund hjemme i England.

Apex opplyser at den går inn i produksjon mot slutten av 2022, så potensielle kunder må smøre seg med litt tålmodighet før de kan sette seg inn i cockpiten til en AP-0.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker