- Annonse -
HjemNyheterOppdatert utgave av Bentley Bentayga Hybrid

Oppdatert utgave av Bentley Bentayga Hybrid

Bestselgeren til britiske Bentley er fornyet.

Bentley er ikke snauere enn at de kaller sin nye versjon av Bentayga for «den eneste skikkelig luksus-SUVen som er elektrifisert», og det er lett å skjønne hvorfor de er stolte av den oppgraderte versjonen.

- Annonse -

SUV-modellen er allerede fornyet med Bentayga V8 og Bentayga Speed, men det er Bentayga Hybrid representerer morgendagens bil fra Bentley. Dette er nemlig en ladehybrid fra det britiske merket, og i tillegg til alt det moderne som de oppdaterte søsterversjonene kan tilby er det også mulig å kjøre den som en elbil.

Bentley har puttet inn et 17,3 kWh stort batteri som kan lades med 7,2 kWh, og det åpner for ren E-modus. Hybridversjonen har fått tre ganske selvforklarende kjøremoduser, EV Drive, Hybrid Mode og Hold Mode.

Om EV velges er det mulig å kjøre flere mil på ren elkraft, og Bentley selv opplyser en elektrisk rekkevidde på 50 kilometer målt etter den gamle og gavmilde standarden kalt NEDC. Totalt blir i så fall rekkevidden for en Bentayga Hybrid på solide 862 kilometer ‒ slett ikke verst for en diger luksus-SUV som denne.

Bentley sier at de har sjekket hvor ofte Bentayga Hybrid-kundene faktisk kjører på elkraft, og opplyser at nesten alle også benytter seg av elektrisk kraft når de ute og lufter bilen.

- Annonse -

Men en hybrid betyr også en ekstra motor og enda mer krefter, og Bentayga Hybrid er en skikkelig kruttpakke.

Hjertet er som den originale versjonen lansert i 2019 en 3-liters V6, og denne får hjelp av en elmotorer med rundt 130 hk og 350 Nm. Totalt byr dermed Bentayga 449 hk og et dreiemoment på 700 Nm, så denne bør komme seg fram stort sett overalt.

Den nye Bentayga Hybrid viser også vei for oppkoblete biler fra Bentley, og britene har også puttet inn fire tjenester som det er mulig å bruke litt tid på.

  • My Car Statistics – gir oversikt over data og statistikk. Her er det blant annet mulig å se tid og data for turer, som distanse, snittfart og forbruk både for bensin og elektrisitet.
  • My Battery Charge ‒ åpner for fjernstyrt lading om bilen er koblet til en lader. Her har også Bentley vært smarte og lagt inn muligheten for å si fra når du planlegger å kjøre, slik at ladesystemet selv styrer hastigheten slik at bilen er fulladet til du setter deg bak rattet.
  • My Cabin Comfort – åpner for å forvarme eller forkjøle bilens kupé til en optimal temperatur på 22 grader når du plasserer rompa ned i det behagelige førersetet.
  • E-Charging ‒ finner nærmeste ladepunkt og kalkulerer den beste ruta til denne. Her er det også mulig å filtrere treff på ting som distanse, tilgjengelighet og pris.

Nytt av året er også et nytt infotainmentsystem som byr på en berøringsskjerm på 10,9 tommer, trådløst Apple CarPlay og Android Auto.

- Annonse -

Den oppdaterte Bentayga Hybrid er nok et steg mot en strategi som kalles Beyond100, hvor merket som er kjent for sine digre V12-motorer faktisk skal bli et rent elbilmerke.

Planen er at Bentayga Hybrid skal følges opp med nok en ladbar hybrid, og om alt går som planlagt kommer den første rene elbilen i 2025. Året etter skal de kun produsere ladbare hybrider og helelektriske biler, før de i 2030, skal bli fullstendig karbonnøytrale. Fra da av skal det kun handle om elbiler hos Bentley, og de blir dermed et rent elbilmerke.

Men før den tid kommer det altså en friskere utgave av Bentayga Hybrid, og her kan du sjekke den ut nærmere:

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...
NAF er bekymret for at folk mister tiltroen til politikerne. (Fotos: NAF)

Handlingslammelsen: ‒ Folk mister tiltroen til politikere

Bilistene opplever store prisøkninger på strøm og drivstoff. Og matvarer. Men de styrende politikerne virker handlingslammet. Det bekymrer NAF. Det...
Volvo planlegger en batterifabrikk i Sverige. (Fotos: Volvo Trucks)

Planlegger batterifabrikk i Sverige

Volvo vil møte en stadig økende etterspørsel av el-lastebiler med å etablere et storskala produksjonsanlegg for battericeller i Sverige. Volvo...
Denne robot-hunden fra Hyundai er på besøk i Oslo. (Fotos: Hyundai)

Hyundais robot-hund har funnet veien til Norway Cup

Ingen fare, robothunden Spot verken glefser eller bjeffer! Den finnes mange veier til Rom, og det finnes mange veier til...
Lamborghini har lagt bal seg tidenes halvår, og lar seg ikke affisere av kriser som rir bilindustrien. (Fotos: Lamborghini)

Leveringstrøbbel? Tja, ikke hos Lamborghini

Det er tre ting som er viktig for et bilmerke; salg, omsetning og lønnsomhet. Alle tre bydde på nye...
Volkswagen ID.4 var den mest populære elbilen i Sverige i juli, viser registrerings-statistikken. (Fotos: Volkswagen)

Elbilene forbi bensinbilene i Sverige

Bensinbilene holdt stand mot elbilene når det kommer til svenske nybilsalget i juli, men det var så vidt. Elbilene...
Alpine vil gjerne at talentet Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso i formel 1, men den australske føreren er foreløpig ikke helt enig i nettopp det. (Fotos: Alpine)

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for...
ABT har kastet seg over villdyret Audi RS 3, og gjort det om, i dette tilfellet, til et grønt beist. (Fotos: ABT Sportline)

Et grønt beist av en RS 3

ABT har kastet seg over råskinnet Audi RS 3, for ja, hvorfor ikke? For rundt ett år siden skjedde det...
Sjekk denne utgaven av Porsche 911 993-serien! (Fotos: Paul Stephens)

Et kunstverk av en Porsche 911

Lettere, sterkere, renere linjer. Det var stikkordene da Paul Stephens skulle gjøre den siste luftavkjølte 911-modellen, 993-versjonen, om til...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her