Annonse
Hjem Nyheter Oi, en Golf med 340 hestekrefter

Oi, en Golf med 340 hestekrefter

ABT har like godt kastet seg over den raskeste Golf-modellen som tilbys, og gitt den 50 flere hestekrefter.

Volkswagen er veldig opptatt av motorsport, og tilbyr de som vil prøve seg på racing både en spesialversjon av Golf til baneracingen og en Polo til rallysporten. Sistnevnte har blant annet Petter Solberg vært med på å utvikle.

Golfen det er snakk om er en spesialversjon som heter GTI TCR, og denne kan by på 340 hestekrefter og et dreiemoment på 410 Nm ved 2.500 r/min i racingdrakt.

Men Volkswagen så raskt muligheten til å løfte denne ut av racerbanen og inn på de vanlige veiene også, så de bestemte seg for å lage den råeste gateversjonen av Golf som finnes.

Så i fjor vår kunne de tilby en Golf GTI TCR som også er gategodkjent, og denne lille hissigproppen byr på 290 hestekrefter og et dreiemoment på 370 Nm rundt 1.600 r/min.

Saken fortsetter under Annonsen

Du kommer altså ganske så nært racerbanen med denne TCR-versjonen, men om du vil nærmere deg ytterligere har ABT Sportsline nok en løsning for deg.

De tyske tunerne har nemlig utviklet et trimsett til gateversjonen av TCR, og en ABT Golf GTI TCR kan nå by på eksakt samme antall hester som racingversjonen ‒ altså 340 hk.

Like imponerende er dreiemomentet, som de også har økt med 50 Nm i forhold til originalen og som dermed er på 430 Nm.

Det gjør at tiden på sprintdistansen 0-100 km/t barberes fra 5,6 sekunder og ned til 5,4 sekunder med ABT-utgaven, og toppfarten økes fra 250 km/t til 264 km/t.

Men det hjelper lite med mer kraft om ikke bilen klarer å ta svingene i et høyere tempo, så ABT har også utviklet et nytt oppheng og gitt den bedre krengningskontroll som lar den fyke gjennom svingene i et enda raskere tempo.

I tillegg til at den er litt lavere enn den originale byr også ABT på noen helt nye felger, blant annet de svarte ABT GR-felgene på 20 tommer som er den hvite bilen på bildene under er utstyrt med.

Her kan du se hvordan resultatet har blitt:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,645FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker