Nytt medlem i Mercedes’ EQ-familie

Mercedes gir elektrisk gass, og i mai skal de presentere konseptet som blir det sjette medlemmet i EQ-familien.


Det er travle tider i Stuttgart, hvor Mercedes på en drøy måned har lansert to meget viktige elbiler.

Først dro de lakenet av flaggskipet EQS, en ganske så vill elbil som får rekkevidder helt opp mot 770 kilometer.

Den retter seg mot et mer begrenset luksuriøst segment, men det gjør ikke den andre elbilen tyskerne avduket sist helg.

EQB er storesøsteren til den mer kompakte EQA som akkurat har fått norsk asfalt under dekkene, og retter seg mot bilister som trenger litt mer innvendig plass. Faktisk har Mercedes tatt denne oppgaven så seriøst at de har ryddet plass for en tredje seterad i den elektriske SUV-modellen som måler 4,68 meter i lengden.

Tidligere har Mercedes også kommet med EQC som er en rival til biler som Audi e-tron og Jaguar I-Pace, og kommet med en elektrisk flerbruksbil i form av EQV.

Følger vi alfabetet er det noen bokstaver mellom EQS og EQV, og en av disse skal nå brukes på en ny elektrisk EQ-modell i minivan-segmentet.

Mercedes bekrefter nå at de har klar et konsept av EQT, som altså blir en slags rimeligere slektning av EQV rettet mot familier og andre som trenger litt mer plass. Og for de som heller drømmer om en «vanlig» T-klasse, så kommer det en slik også.

Men Mercedes styrer nå etter en «elektrisk først»-strategi, så den som skal vise vei for en helt ny Mercedes-klasse blir altså den helelektriske EQT-modellen.

Stjernemerket har altså tatt erfaringene fra V-klassen og bygd opp en mer bypreget minivan, og Mercedes opplyser at «Concept EQT kombinerer et romslig og variabelt interiør med attraktiv design og Mercedes’ ’kjennetegn rundt høye krav til komfort, tilkobling, verdi og sikkerhet».

De sier videre at følelser og intelligens er nøkkelelementer i designfilosofien «Sensual Purity», som EQT er bygd etter.

Det er stort sett det Mercedes har sagt om kommende EQT, og de har kun vist fram dette ene bildet av den nye modellen:

Men vi trenger ikke å vente så veldig lenge på å få vite litt mer og faktisk se hva dette er for noe, for Mercedes planlegger en digital premiere med stort fokus på sosiale medier.

Og hva er da bedre enn å hanke inn en av de største legendene på fire (bittesmå) hjul, nemlig skateboardikonet Tony Hawk.

Han har spilt inn en kort video med EQT, og denne slippes på diverse kanaler 10. mai. Vi vet ikke familiesituasjonen til herr Hawk, men vi regner med at man iallfall får plass til en del skateboard i en slik bil.

Det får vi uansett svaret på om noen uker.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter