Annonse
Hjem Elbiler Nye vibber for den elektriske Twingo

Nye vibber for den elektriske Twingo

Mens vi venter på den kommende Twingo Electric pirrer Renault med en vibrerende spesialversjon.

Her hjemme i gamlelandet er vi ikke så godt kjent med Twingo, men nedover i Europa er dette en aldri så liten favoritt i trange storbyer. Renault kom med den lille bybilen allerede i 1992, og siden har mer enn fire millioner slike blitt kjøpt i 25 europeiske land.

Som mange av de ultrakompakte bilene sprer også Twingo smil og glede rundt på veiene, men skal den også gjøre det i framtiden må den skifte drakt. For europeiske storbyer er ikke lenger like glade i biler som har en eksosstuss, og bilene bør aller helst være lokale nullutslippsbiler som hjelper til i kampen om en renere storbyluft.

Renault har selvsagt skjønt dette, og kunne presentere en helt ny Twingo i februar.

Denne har et batteri på 22 kWh med en rekkevidde på 250 kilometer, og byr også på ladeløsningen Renault har kalt Caméléon som åpner for hastighet opp mot 22 kW. Løsningen har en teknologi som gjør at ladingen utnytter all tilgjengelig kraft, og skal i teorien utnytte ladekapasiteten optimalt. Med toppfart lader den rundt 80 kilometers rekkevidde på en halv time.

Saken fortsetter under Annonsen

Twingo er altså ikke en stor bil, men Renault har heldigvis klart å beholde bagasjerommet like stort i den elektriske versjonen, som dermed kan by på 240 liter.

Elbilen kommer også med mye teknologi, og kan i likhet med Zoe overvåkes via app, har en liten berøringsskjerm på 7-tommer i midtkonsollen, og er kompatibel med både Apple CarPlay og Android Auto.

En fordel med en liten bil i trange byer er at de ikke bruker så mye plass på å snu, og denne 3,61 meter korte bilen trenger kun 4,3 meters plass for å gjøre en U-sving.

Elbil-versjonen er bakhjulstrukket, og den elektriske motoren yter 82 hk med et dreiemoment på 160 Nm.

Dette var altså det Renault presenterte i februar, men med korona-pandemi har vi ikke hørt noe mer om bilen ‒ før nå.

Renault prøver nå å holde interessen oppe ved å vise fram en spesialversjon kalt Vibes, og her er det vibrerende streker og spreke farger som først og fremst skiller den fra standardutgaven.

Renault slår like godt til med to versjoner av Twingo Electric Vibes, en med et bredt mønster og en med noen smale «elektriske» linjer.

Ikke overraskende er det også mulig å velge noen svært så synlige farger, men Renault tilbyr den også som hvit for de som ikke ønsker å skille seg så veldig mye ut.

Renault sier at de åpner for fransk salg i september, men når den faktisk kommer sier de ingenting om. Ei heller hva den koster.

Men de viser den mer enn gjerne fram, så her har du bildene av Renault Twingo Electric:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,795FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker