Annonse
Hjem Elbiler Polestar blir verdens første med Google på skjermen

Polestar blir verdens første med Google på skjermen

Polestar 2 snyter Volvo XC40 Recharge for en historisk milepæl, for dette blir den aller første bilmodellen i verden som er utstyrt med Googles infotainment-system.

Det er ikke alltid like enkelt å ta inn over seg utviklingen. Det gjelder ikke minst i bilverden, hvor vi i utgangspunktet er skeptisk til nyutviklede løsninger. Først ville vi ikke ha hybrider, så ladbare hybrider og deretter elbiler. Nei, gi oss den gode, gamle eksosbilen, og ikke dette nymotens rasket.

Slik fungerer det også hos de som lager bilene. Dette har kommet til syne i infotainment-systemet, sentralen i de moderne og heldigitale cockpitene. Nå er ikke bilmerkene imot dette, heller tvert imot, men de er skeptiske til å slippe andre inn der. Disse vil de lage selv, og dermed ha full kontroll.

Men framtiden kommer uansett om vi liker det eller ikke, og nå slipper også de to første merkene inn fremmende i infosystemet.

Volvo har samarbeidet med Google i mange år allerede, og da de presenterte den neste generasjonen av Sensus i 2017 hadde de utviklet dette tett sammen med Google.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette samarbeidet tar de et skritt videre med den kommende elbilversjonen av XC40, og denne kommer med et infosystem som er drevet av programvare som utelukkende er signert det amerikanske teknoselskapet.

Det betyr at berøringsskjermene til XC40 Recharge nesten fungerer som Android-telefonene, hvor man som kjent kan laste ned apper som gjør hverdagen både enklere, mer informativ og morsommere.

Med Android Automotive OS blir det altså mulig å logge seg inn Google Play Store, og få tilgang til en helt ny digital verden rett fra den digitale cockpiten.

Men den kommende elbilen fra Volvo blir ikke den første som får Android Automotive OS, for nå snyter den mer ungdommelige datteren dem for den milepælen.

Polestar hører som kjent hjemme under Volvo Cars, og de er runden foran Volvo i løypa når det kommer til den første elbilmodellen. Polestar 2 har allerede meldt sin ankomst, og slår dermed XC40 Recharge med noen få måneder.

For også denne elbilen er utstyrt med Android Automotive OS, og Polestar er så fornøyd med dette at de like godt slenger med tre års internett inkludert i kjøpesummen.

For Polestar, altså et moderne bilmerke, vil gjerne at eierne skal strømme innhold også inne i Polestar 2.

Infosystemet åpner nemlig for å laste ned apper for podcaster, radio, lydbøker og musikk. Dette styres enkelt gjennom Google Assistant med kommandoer som «Hei Google, spill litt musikk».

‒ Samarbeidet med Google sikrer at infotainment-systemet kontinuerlig oppdateres, også i framtiden, sier Thomas Ingenlath, administrerende direktør hos Polestar.

– Utviklere kan bli en del av det åpne økosystemet, og det er enkelt å tilpasse apper til bruk i bil, eller utvikle nye apper. Fordelen for kunden er at bilen sømløst integreres inn i kundens allerede eksisterende digitale liv.

Polestar 2 åpner altså opp for en helt ny verden, og app-utviklere over hele verden gleder seg nok over denne nyheten. Polestar legger til rette for app-byggere gjennom en ny systememulator for utviklingsplattformen Android Studio, og dette gjør at utviklerne kan teste ut stemmestyring og andre integreringer mens de bygger opp appen.

Det er allerede planlagt apper til Polestar, også for norske brukere. Disse får til å begynne med tilgang til ting som podcast-appene Castbox og Pocket Casts, radio-apper som NRK Radio og Swedish Radio Play, Bauer Media Audio’s Magic Radio og Radioplayer ‒ og svenske Spotify.

‒ I Spotify ønsker vi å gjøre det enkelt for deg å kunne høre på musikken og podcastene du vil – om det er hjemme eller på farten, sier Sten Garmark, VP for produkt i Spotify.

– Vi ser fram til å introdusere vår innovative integrering med det nye Polestar 2 infotainment-systemet på Googles Android Automotive-plattform. Samarbeidet skaper en sømløs lytteopplevelse for våre brukere på veien.

Og at podcast-gigantene Castbox også er full av lovord, bør love godt for framtiden til Android Automotive OS.

‒ Polestar posisjonerer seg som en pioner når det kommer til infotainment-system for sine kunder. Castbox gleder seg over å være en del av veksten innen digitalt integrerte biler, sier Calvin Jiang, Chief Marketing Officer hos Castbox.

Og ja, selvsagt finner du også Google Maps integrert i systemet. Det skulle bare mangle.

Polestar 2 slår altså XC40 Recharge på målstreken, men det bryr nok ikke Volvo seg noe om. De er nok heller mer som stolte foreldre.

Slik ser Android-systemet ut i Volvo XC40 Recharge:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker