Mitsubishi Outlander returnerer nå til Europa, og nå som 4. generasjon. (Foto: Mitsubishi)

Nye Mitsubishi Outlander PHEV klar for Europa

Mitsubishi satser videre i Europa, og den nye ASX og kommende Colt får følge av nye Outlander PHEV til neste år.


For noen har pandemien skapt mer trøbbel enn for andre, og Mitsubishi var helt klart et av bilmerkene som ble aller mest skadelidende.

Faktisk var det så alvorlig at Mitsubishi i midten av 2020 bestemte seg for å fryse inntaket av nye biler til Europa, noe som selvsagt var svært alvorlig.

Heldigvis gikk det ikke altfor lang tid før Mitsubishi tok en u-sving, og den første nye bilen som kommer hit er 2. generasjon av den kompakte SUV-modellen ASX som også blir tilgjengelig som en ladehybrid.

En gammel kjenning gjør også comeback, for Mitsubishi har klar en ny utgave av Colt-modellen. Denne kan spore sine aner helt tilbake til 1962, og mange av de litt eldre husker godt denne modellen.

Så hva med storselgeren Mitsubishi Outlander?

Totalt er det solgt over en halv million slike biler her i Europa, og ladehybriden introdusert i 2013 har bikket mer enn 200.000 biler.

Her er det også gode nyheter, for Mitsubishi utvikler nå en ny europeisk utgave som skal være på plass til neste år en gang. 4. generasjonen av Outlander ble introdusert i 2021, men har enn så lenge ikke vært tilgjengelig i Europa.

‒ Lanseringen av Outlander PHEV bekrefter Mitsubishi Motors’ forpliktelse til det europeiske markedet, i tillegg til å representere et stort nytt skritt i produktplanen vår som bringer oss tilbake til det europeiske kjernesegmentet for D-SUV, sier Frank Krol, President & CEO for Mitsubishi Motors Europa.

‒ De tre forrige generasjonene av Outlander-modellen har solgt over en halv million enheter i Europa siden lanseringen i 2003. Flaggskipet nye Outlander vil være 4. generasjon, og med sin prisvinnende design og teknologi vil den løfte merket til et nytt nivå i Europa.

Den nye utgaven vil videreføre de nye designspråket til Mitsubishi kalt Sculpted Solidity sett fra siden, og kommer også med Dynamic Shield-fronten og Hexaguard Horizon-designet bak.

På innsiden forteller Mitsubishi at nye Outlander byr på et høyt nivå av kvalitet og funksjonalitet.

Når det gjelder drivlinjen sier merket at bilen blir utstyrt med en europeisk-tilpasset utgave av 2. generasjons Plug-in Hybrid-system, og dette inkluderer også Super-All Wheel Control 4WD først utviklet for rallybilene til merket.

Videre skal den europeiske utgaven av 4. generasjonen også få det aller nyeste de kan by på av førerassistanse- og infotainmentteknologi, uten at Mitsubishi konkret sier hva dette innebærer.

Men det får vi sikkert snart vite, for den nye Outlander skal altså være på plass her i Europa til neste år.

Mitsubishi Outlander returnerer nå til Europa, og nå som 4. generasjon. (Foto: Mitsubishi)

Les også:

Les mer om:

Nyheter