Nye Hyundai Ioniq 5 bikker 500 kilometer

Den prisbelønte elbilen strekker nå ut rekkevidden til over det magiske 500-tallet.


Det kommer en oppgradert versjon av Hyundai Ioniq 5 over sommeren, og Hyundai har tidligere antydet at denne får en rekkevidde på 507 kilometer.

Og nå bekrefter Hyundai Norge at bilen den nye utgaven med et batteri på 77,4 kWh, bakhjulsdrift og 19-tommers felger faktisk skal rulle over 500 kilometer.

Dagens Long Range-utgave er utstyrt med et batteri på 72,6 kWh, og RWD-utgaven har en oppgitt rekkevidde på 481 kilometer. Det betyr altså 26 ekstra kilometer for den oppgraderte utgaven. Dagens utgave med AWD har en oppgitt rekkevidde på 460 kilometer.

Hyundai har også tidligere bekreftet at den nye utgaven blant annet får digitale sidespeil, videobasert innvendig speil, samt økt fjæringskomfort og forbedrede kjøreegenskaper via Smart Frequency Dampers.

I framtiden skal også Ioniq 5 åpne for Vehicle-to-grid (V2G), og her benytter elbilen en smart strømstyring som kan gi strøm tilbake til nettet.

Hyundai Norge har satt startprisene til 489.000 kroner for den nye RWD-utgaven og 519.000 kroner fot den ned firehjulsdrift, og sier at leveringene skal starte i 2. halvdel av 2022.

Ioniq 5 har vært en stor suksess, og er Norges tredje mest kjøpte nybil så langt i år. Og den har også tatt resten av verden med storm.

Elbilen som nikker tilbake til Hyundais aller første konsept kalt Pony med sitt ytre design har hanket inn en masse store priser, inkludert den aller største som er årets bil i verden. Med det følger den en annen svært så populær elbil her i Norge, Volkswagen ID.4 ‒ årets bil i verden i 2021.

Hyundai Ioniq 5 har også en slektning i Kia EV6, den første rene elbilmodellen fra konsernsøsteren laget på den samme plattformen kalt E-GMP.

Kia EV6 er også tilgjengelig med det store batteriet på 77,4 kWh, og her oppgir Kia Norge rekkevidden for RWD-utgaven til 528 kilometer. Firehjulsdriftutgaven passerer faktisk også 500-grensen, og har en oppgitt rekkevidde på 506 kilometer

I likhet med Ioniq 5 har også EV6 hanket inn en av de største prisene i verden, og ble kåret til årets bil i Europa. I denne kåringen ble Ioniq 5 nummer tre.

Her er bilder av den oppgraderte Hyundai Ioniq 5:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter