Nye Volkswagen ID.3 Pro S er på plass, og kan dermed bestilles. (Fotos: Volkswagen)

Nye 5-seters VW ID.3 Pro S er her

Det er på vei en ny Volkswagen ID.3 Pro S med den store batteripakken som strekker ut rekkevidden til langt over 500 kilometer, og den kan nå bestilles.


Den foreløpig minste ID-modellen er også den som kom først, og ID.3 har allerede rukket å bli fem år. Den har kanskje ikke blitt like populær som det for eksempel Volkswagen Polo var, men det nærmer seg 20.000 ID.3-biler med norske skilt.

Og ja, den er faktisk blant de aller mest populære nybilene i dag. 

Den første utgaven av bilen som er basert på den kjente MEB-plattformen, ID.3 1st, hadde en rekkevidde på 420 kilometer. Men det kom også en utgave med et batteri på 77 kWh, og her var rekkevidden på langt over 500 kilometer.

Så sent som i fjor ble ID.3 oppdatert, og nå er det klart for en ny utgave som baner vei for både fem seter og andre nyheter som forvarming av batteriet.

– Oppgraderte Pro S bidrar til å gjøre modellporteføljen vår enda mer attraktiv, sier Sølve Kværn, fungerende leder for Volkswagen personbil i Harald A. Møller.

‒ Modellene i ID.-familien til Volkswagen har blitt betydelig oppgradert. ID.7 introduserte neste generasjon software og infotainment-system, og kom med etterspurte funksjoner som forvarming av høyvoltsbatteriet. Dette har også kommet de andre ID.-modellene til gode, og oppgraderte ID.3 Pro S bidrar til å gjøre modellporteføljen vår enda mer attraktiv.

Nye ID.3 Pro S kan by på ganske mange oppdateringer.

Under skroget har den fått en motor som er enda mer økonomisk, noe som selvsagt er positivt for rekkevidden. Den har 204 hk og et batteri på 77 kWh som altså kan forvarmes, og alt dette åpner for en rekkevidde på 553 kilometer.

Videre åpner hurtiglading for 175 kW, så spesielt på vinteren bør ladestoppen gå unna enda litt raskere enn med de tidligere ID.3-bilene.

Også på innsiden kan Pro S lokke med nyheter.

Programvaren er nå ID.software 5.0 som skal gi både raskere betjening og bedre brukeropplevelse, og det er også fysiske endringer. Infortainment-skjermen har vokst til 12,9 tommer, ChatGPT er på plass og stemmestyringsassistenten IDA er i tillegg videreutviklet.

Videre kan Volkswagen Norge fortelle at bilen er godt utstyrt, inkludert en pakke md ADAS-løsninger som Lane Assist og Front Assist med city nødbrems som standardutstyr.

Bilen er som standard skodd med 20-tommers hjul.

En annen stor nyhet er at ID.3 Pro S er utstyrt med fem seter.

‒ Dermed blir en allerede populær bil aktuell for enda flere, slår Kværn fast.

‒ ID.3 er en av de mest populære i sitt segment, og kundene kan dermed velge akkurat den ID.3-varianten som passer best for dem, sier Kværn.

Volkswagen ID.3 Pro S er allerede klar for bestilling, og prisen er presset under 400.000 kroner. Mer eksakt starter den på 395.900 kroner levert Oslo, så ID.3 som så langt i 2024 er den femte mest populære nybilen vil nok holde seg ganske høyt opp på salgslisten også utover året.

Les også:

 

Debatt