Komforten i en Land Rover Defender får seg et løft. (Fotos: Land Rover)

Oppdateringer løfter komforten til Defender

Land Rover har på gang både en ny interiørpakke og nye kapteinstoler for Defender-modellen.


Ikke nok med at det kommer en ny Defender-utgave, den nye sjefen kalt Defender OCTA utstyrt med den kraftigste V8-motoren noensinne, de har også tenkt å holde den «vanlige» Defenderen oppdatert.

Land Rover tar nå flere grep som ikke minst skal løfte komforten til nye nivåer, men det er også noen utvendige oppdateringer.

Nye Defender 110 Sedona Edition åpner for en ny litt mer oppsiktsvekkende farge med eksklusiv eksteriørfinish og unike Sedona Red-detaljer. Men det innsiden som får det virkelige hoppet med både nye kapteinstoler og andre interiøroppdateringer.

‒ Vår visjon for Defender er å kontinuerlig forbedre det som allerede er en suveren bil som kan kjøre hvor som helst og utføre hva som helst, sier Mark Cameron, administrerende direktør, Defender.

‒ Introduksjonen av den nye Sedona Edition og forbedrede interiøralternativer betyr at kundene våre nå har flere valgmuligheter enn noensinne. Og med de nye Captain Chairs i Defender 130 kan opptil syv personer nå reise mer komfortabelt på både episke eventyr og lokale ekspedisjoner.

Mer eksakt retter kapteinstolene seg med de individuelle setene på rad to i Defender 130, og de baner vei for samme komfort som de i forsetene kan nyte. Her er det blant annet nye armlener, og løsningen baner også vei for bedre plass til personen som sitter i midtsetet på tredje rad.

Det er også en ny signaturpakke på tvers av alle karosseridesigner, og som blir standard på Defender X- og V8-spesifikasjoner og valgfritt for Defender Dynamic HSE.

Land Rover forklarer at forsetene er 14-veis elektrisk justerbare seter med varme, kjøling og minnefunksjoner, og det er nye hodestøtter med vinger akkurat som kapteinstolene.

Videre kan de fortelle at andre seterad er utstyrt med klimaseter med vingede hodestøtter på Defender 110- og 130-modellene, og for tredje rad i Defender 110 og 130 er det også oppvarmede seter.

I tillegg byr Signature Interior Pack på nye materialer, slik som for eksempel Windsor skinn, så her får komforten seg et ytterligere løft.

Land Rover har også forenklet spesifikasjonsvalgene for Defender, og det er nå mulig å velge S, X-Dynamic SE, X-Dynamic HSE, X og V8 på tvers av 90, 110 og 130 karosserier.

De har også et forenklet utvalg av valgfrie pakker, og de er som følger:

Kjøre- og ADAS-pakker:

 • Off Road Pack - Elektronisk aktiv differensial, svart takreling, terrengdekk, stikkontakt, vadesensor
 • Advanced Offroad Pack - All-Terrain Progress Control, Terrain Response 2, konfigurerbar terrengrespons, elektronisk luftfjæring, Adaptive Dynamics og automatisk lyshøyderegulering
 • Dynamic Handling Pack - Elektronisk aktiv differensial, elektronisk luftfjæring, Adaptive Dynamics og automatisk lyshøyderegulering, 20-tommers reservehjul i full størrelse
 • Air Suspension Pack - Elektronisk luftfjæring, Adaptive Dynamics, automatisk nivåregulering av frontlyktene
 • Driver Assist Pack - Kjøreassistentpakke med dødsoneassistent, kollisjonsovervåking bak, trafikkovervåking bak
Cold Climate and Towing Packs:

 • Cold Climate Pack - Oppvarmet frontrute, oppvarmede spylerdyser og ratt, pluss kraftig frontlyktspyler
 • Extreme Cold Climate Pack - Som ovenfor, pluss forhåndsspesifisering av kupeen4
 • Towing Pack (90 og 110) - Advanced Tow Assist, elektronisk utfellbart tilhengerfeste eller tilhengerfestemottaker, All-Terrain Progress Control, Terrain Response 2, konfigurerbar Terrain Response, elektronisk luftfjæring, Adaptive Dynamics og automatisk nivåregulering av frontlyktene
 • Towing Pack 2 (130) - Som ovenfor, men med avtakbart tilhengerfeste eller tilhengerfestemottaker
Interiørpakker:

 • Signature Interior Pack – Interiørpakke med oppvarmede og avkjølte elektriske minneseter på forsetene med vingede hodestøtter, klimaseter på andre rad med vingede hodestøtter, taktrekk i semsket skinn, skinnratt, Windsor skinn og KvadratTMeller UltrafabricsTM-seter.
 • Signature Interior Pack med Captain Chairs Pack - Som ovenfor, men med Captain Chairs på andre seterad, med varme og kjøling og vingede hodestøtter
 • Comfort and Convenience Pack - konfigurerbar kupébelysning, Meridian Sound System, kjølerom i midtkonsollen foran og bakluke med myk lukking
 • Premium Upgrade interiørpakke - Skinnratt, utvidet skinnoppgradering, girspak i skinn, 14-veis oppvarmede og avkjølte forseter med elektrisk minne og elektrisk justerbar rattstamme
Setepakker for tredje seterad:

 • Family Pack (110) - 3-soners klimakontroll, luftkvalitetssensor og Cabin Air Purification Plus, og manuelle tredjeradsseter, pluss elektronisk luftfjæring, Adaptive Dynamics og automatisk nivåjustering av hovedlys
 • Family Comfort Pack (110) - Som ovenfor, men med oppvarmede tredjeradsseter og 3-soners klimaanlegg med kjøleassistent bak
Den oppdaterte Land Rover Defender er tilgjengelig allerede nå, og her er masse bilder av den:

Bildeserie
Debatt