Ny viktig milepæl nådd av Nio

Europasatstingen til det kinesiske merke inkluderer nå den aller første batteribytte-stasjonen produsert her.


Nio er skikkelig på hugget. De har nylig åpnet et nytt utsalgssted i Bergen, og på samme tid annonserte de et samarbeid med Eviny. Det betyr at også en drøss med nye lynladere i Nios ladekart, for Eviny er kun bak Tesla når det kommer til antall lynladepunkt.

I tillegg er det flere nye modeller på vei til Europa, og den første lasten med sedanen ET7 forlot havna i Lianyungang allerede i august. Den skal få følge av lillesøster ET5, og det er også ventet at den nye SUV-modellen ES7 vist fram i sommer etter hvert setter kurs for det gamle kontinentet.

Og nå har de også nådd en viktig milepæl her i Europa.

For Nio er ikke helt som andre elbiler, og tilbyr også noe som de kaller Battery as a Service (BaaS). Dette er en løsning som åpner for å kjøpe elbilen uten et batteri, og deretter leie denne ganske viktige komponenten for en elbil. Dette er mulig gjennom noe kalt Battery Swaps.

Det er nemlig mulig å bytte batteri gjennom Nios Power Swap-stasjoner, og dette gjøres automatisk på noen få minutter. Dermed er det altså mulig å få en fulladet elbil på omtrent like lang tid som det går med på å fylle en bensintank.

Nå er den første batteribytte-stasjonen produsert her i Europa, og mer eksakt på den ungarske «Nio Power Europe Plant» i Pest, klar. Denne byttestasjonen skal sendes til Tyskland, som er et av flere nye europeiske land som Nio setter kurs for.

Batteribytte-fabrikken dekker rundt 10.000 kvadratmeter og blir den aller første Nio-fabrikken i Europa, og er dermed et viktig steg for de globale ambisjonene merket har.

– Det inkluderende og positive miljøet for investeringer og samarbeid i Ungarn har garantert vår fabrikk jevn drift og har gjort det mulig å produsere byttestasjoner her. Vi vil øke investeringene våre i Ungarn og bygge et driftssenter for å implementere våre strategier i de europeiske markedene, sier Lihong Qin, medgründer og president for Nio.

‒ I andre halvår i år vil Nios omfattende strømtjenester og kjøretøyprodukter bli tilgjengelig i Tyskland, Nederland, Sverige og Danmark. Denne Power Swap-stasjonen betyr også at vi øker farten i å levere strømtjenester til våre brukere i Europa.

Nio, grunnlagt så sent som i 2014, er allerede på plass flere steder i Europa som i tyske München, engelske Oxford og selvsagt Oslo og Norge.

Totalt har merket så langt i 2022 leverte ut drøyt 70.000 biler, inkludert den nye ES7 som var på plass hos forhandlerne i august. De rundet også totalt 200.000 produserte biler tidligere i vår.

Porteføljen til Nio består av seks modeller, fordelt på fire SUV-modeller gjennom ES6, EC6, ES7 og ES8 og de to sedanmodellene ET5 og ET7. Foreløpig er det kun ES8 som er på plass her hjemme, men ET7 lurer altså rundt neste sving.

Når det gjelder batteribyttestasjoner, åpnet Nio sin andre slike i Europa i Vestby utenfor Oslo i august. Den slår dermed følge med stasjonen som ble åpnet i Lier mellom Oslo og Drammen i fjor, en stasjon som allerede har gjennomført over 1.000 batteribytter.

Nå er altså den første som også er produsert i Europa klar, og denne setter kurs for Tyskland.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter