Annonse
HjemElbilerNy vanvittig Model S-versjon

Ny vanvittig Model S-versjon

Tesla gir gass rundt Model S, og har på en gang en versjon som parkerer alt av sportsbiler. Og ja, den har over 800 kilometer rekkevidde.

Tesla-sjef Elon Musk er ikke bare en usedvanlig forutseende person, men har er også litt av et PR-geni. Så når han og Tesla trommer sammen til store begivenheter skapes det enorme forventinger, ofte med god grunn.

Men Musk er også kjent for å være i overkant optimistisk, og da blir også fallhøyden stor.

Denne over-hypingen skjedde i forkant av «Battery Day» natt til onsdag norsk tid, hvor det var spesielt ventet store annonseringer knyttet til batteriene.

Mer eksakt var det forventet at Musk annonserte et «million miles»-batteri som skal duge i minimum 10 år, og ikke minst at kostanden knyttet til produksjon av batteripakken skal reduseres ‒ og dermed gi billigere elbiler.

Saken fortsetter under Annonsen

Men ingen av disse kom, og Musk nøyde seg med å snakke om framtiden.

‒ Om tre år kan vi lage biler til 25.000 dollar som er like god, og kanskje bedre, enn tilsvarende bensinbiler, sa Musk.

Det var kanskje skuffende, men Tesla-sjefen hadde iallfall en nyhet som gjorde at ikke alt ble negativt.

Se på denne ett år gamle Twitter-meldingen fra Musk:

Entusiastene skjønte med en gang hva som var i gjære, nemlig en enda sprøere versjon enn Ludicrous ‒ denne lynraske versjonen av Model S.

Ludicrous er nemlig en henvisning til den satiriske komifilmen «Spaceball», hvor et romskip rømte fra de onde i en fart referert som ludicrous (latterlig). De onde tok opp jakten, men misberegnet farten. Dermed føk de forbi romskipet, og det ble slått fast at de var gått inn i plaid ‒ en enda raskere hastighet.

Så da Musk sendte meldingen, kom det raskt spørsmål om når denne versjonen skulle stå klar ‒ ikke hva det var for noe.

Med sin optimistiske stil svarte Musk at det ikke ville være veldig lenge til.

Det året har nå gått, og en Plaid-utgave er fortsatt et stykke unna.

Men natt til onsdag kunne altså Musk annonsere at den nå er på vei, og allerede nå er det mulig å reservere en slik utgave også her i Norge.

Som skjermbildet over viser er det altså en ganske så dyr utgave av Model S, men det er ingen tvil om man også får full valuta for pengene.

En Model S Plaid byr på hele tre motorer, en mer enn dagens dual motor-system. Det gir også nye krefter, og en Plaid byr på en plass rundt 1.100 elektriske hestekrefter. Og som vi vet er all kraft er tilgjengelig fra null av i en elbil.

Dette betyr noen helt vanvittige ytelser, faktisk på et nivå som ingen andre kan matche. Jepp, Model S Plaid blir verdens raskeste serieproduserte bil (per i dag) målt etter 0-100 km/t.

Den raskeste i dag er den spinnville hybriden Porsche 918 Spyder, som klarer sprintøvelsen på 2,1 sekunder.

Det holder altså ikke mot Plaid, som skal klare det under 2,1 sekunder. Vi tipper at champagnekorkene ikke akkurat går til værs hos merker som Ferrari, Lamborghini og Bugatti med sportsbiler som koster langt over 1,4 million kroner.

Men som også skjermbildet også viser byr Plaid på mer enn bare noen hinsides ytelser, og målt i rekkevidde er nå denne versjonen på nivå med mange bensinbiler.

Model S Plaid skal rulle over 840 kilometer før ladekabelen må fram, og blir dermed den andre bilen etter Lucid Air som tar steget over 800-grensen.

Lucid Air banket nylig en Tesla Model S Long Range Plus i en rekkeviddetest, hvor sistnevnte klarte 571 kilometer mens Lucid Air rullet 734 kilometer.

Og kanskje kommer disse to rekkeviddemonstrene omtrent samtidig til Norge, men det får tiden eventuelt vise.

En ting er uansett sikkert. Om de to prøver seg på et dragrace, er det kun en vinner.

Verdens raskeste serieproduserte bil, Tesla Model S Plaid.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse