HjemNyheterNy Suzuki signert Toyota

Ny Suzuki signert Toyota

Suzuki har lansert sin andre bil basert på Toyota-modeller, og denne gang handler det om verdens aller mest populære bil.

Så Toyota lager biler for Suzuki? Ja, på en måte gjør de faktisk det.

I 2017 ble nemlig de to japanske merkene enige om et dypere samarbeid, som blant annet betydde at Toyota får biler av Suzuki som de kan selge i India og Afrika. Og dette går også motsatt vei, og Suzuki depper nok ikke av de to modellene de får i retur ‒ RAV4 og Corolla.

Jepp, Toyota gir mer enn villig bort to av sine aller mest populære modeller, endog en SUV og en stasjonsvogn.

Saken fortsetter under Annonsen

Resultatet av dette så vi tidligere i år, for da kunne Suzuki dra duken av RAV4-kopien kalt Suzuki Across. Her har Suzuki fått napp i den ladbare hybridversjonen av RAV4, og den imponerende Across kommer selvsagt med firehjulstrekk og kan by på en elektrisk rekkevidde på formidable 75 kilometer.

Totalt kommer Across, akkurat som RAV4 PHEV, med 306 hestekrefter, og er selvsagt en ganske så moderne bil med en masse teknologi.

Men det finnes en bil i Toyota-katalogen som er enda mer populær enn RAV4, nemlig Corolla.

Her snakker vi rett og slett om verdens aller mest populære bilmodell, og Toyota skuflet ut over 1,2 millioner slike bare i fjor. Også denne har de gitt bort til Suzuki.

Toyota har gardert seg når det kommer til nye Corolla, og har laget denne i diverse utgaver inkludert som stasjonsvogn. Og det er den utgaven Suzuki har fått kopiere, som dermed kan vise fram en skikkelig familievogn kalt Swace.

En av grunnene til samarbeidet er at Suzuki må få ned det generelle utslippet til flåten, noe hybridsystemene til Toyota kan hjelpe dem med. Men Swace blir ikke som Across en ladbar hybrid, men også denne får elektrisk hjelp i form av en ren hybrid som alle de andre nye Suzuki-modellene også er.

Suzuki har selvsagt skjønt at man ikke roter for mye med en stilig modell som også er verdens mest solgte bil, så Swace er tilnærmet helt lik Corolla i designet. Suzuki har flikket litt på fronten, men ellers er det en kopi av Toyota Corolla Touring Sports.

Den blir tilgjengelig i sju forskjellige farger, har bi-LED-lykter og 16-tommers felger.

Drivlinjen er også identisk med sin tvillingsøster, mer bestemt hybridutgaven med en 1.8-liters bensinmotor, og det er tre kjøremoduser ‒ Normal, Eco og Sport.

Som Corolla kan også Swace by på en rekke førerassistenter, og støtter selvsagt både iPhone og Android-systemer.

Den nye Suzuki-modellen kommer i løpet av vinteren, og vi regner med at den også finner veien til Norge. I så fall vil den skille seg ut fra resten av familien, for dette er faktisk kun en forhjulsdrevet bil.

Men noe er selv Suzuki villig til å ofre når de får muligheten til å selge en kopi av verdens aller mest populære bil, så det var neppe en vanskelig beslutning.

Utgangspunktet for samarbeidet var at Suzuki skulle få to modeller, men kanskje dukker det opp flere tvillinger fra Toyota og Suzuki? Kanskje en elbil, som jo begge merkene fortsatt mangler?

Her er bildene av den nye stasjonsvognen Suzuki Swace:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse