Ny generasjon Ford Ranger

Skal vi dømme etter en ny promo-video, kommer neste generasjon Ford Ranger til å håndtere alt av terreng som den måtte møte.


Den aller mest populære bilen i USA er ikke en vanlig bil, men faktisk en pickup. Eller faktisk en trio av pickuper.

Ford F-serien leder an i det store billandet, mens Ram og Chevrolet Silverado følger nærmest. Først på 4. plass og dermed utenfor pallen kommer en «vanlig» bil, nemlig Toyota Rav4.

I de siste årene har også Europa begynt å få øynene opp for pickuper, og Ford har ikke tenkt å la andre merker grabbe til seg tronen. Kongen her heter nemlig Ranger, og den har ingen planer om å abdisere.

Det ser vi gjennom en diger satsing på modellen, for Ford spytter nå inn mer enn én milliard kroner i Ranger-fabrikken i Sør-Afrika. Ja, den som lager utgavene som finner veien til Europa, og blant oppgraderingene skal nå kapasiteten økes fra 180.000 til 200.000 biler i året.

Timingen er ikke tilfeldig, for Ford har nå på gang en ny generasjon av pickupen som ble lansert i USA tilbake i 1983.

Og de har åpenbart latt seg inspirere av de litt mer iltre Ranger Raptor-utgavene, for denne skal trives minst like godt utenfor veien som på.

Ford holder dog kortene tett til brystet enn så lenge, og har kun offentliggjort noe få bilder, en video samt en kort tekst.

De skriver blant annet at den nye generasjonen får egenskaper som skal takle krevende forhold, og at «den tøffeste, den mest kapable og tilkoblede Ranger pickup noensinne har blitt utviklet ene og alene med tanke på kundenes ønsker og behov».

Ford er grisk med denne, og har gått for en pickup som skal passe perfekt for både jobb og fritid. Og ikke minst i all slags terreng.

De viser nemlig en video av en prototype kledd med kamuflasje-mønster, og potensielle norske kunder, for det er ganske mange av dem, bør heller ikke være altfor bekymret.

For videoen viser også nye Ford Ranger på snødekt underlag, og der ser den ut til å trives veldig godt.

Ford sier at nye Ranger blir avduket senere i år, og lanseringen skal skje til neste år.

Før det byr de på en kort video som bør pirre kundene, for her går det virkelig unna.

Les også:

Les mer om:

Nyheter