Annonse
HjemElbilerNy elbil priset godt under Model 3

Ny elbil priset godt under Model 3

Vi er spente på den nye kinesiske elbilen Xpeng G3, og vi var også spente på prisen. Den vet vi nå, og kanskje ikke overraskende blir den hakket billigere enn Tesla Model 3.

Tesla har på mange måter blitt referansepunktet for nye elbiler, og blant annet har Polestar sagt rett ut at deres Polestar 2 skal bli en direkte konkurrent til den rimeligste modellen til Tesla.

Og svenskene har fulgt opp med å prise Polestar 2 i samme landskap som Model 3, og den starter på 469.000 kroner. Det er noe over standardutgave til Model 3, men også litt under Long Range-versjonen av den populære elbilen.

En annen som nok ser fjorårets klart mest solgte bil her i Norge som en rival er kinesiske Xpeng, som nå utvider satsingen til også å gjelde Europa.

Dette inkluderer selvsagt også Norge, hvor Zero Emission Mobility (ZEM) blir importører av merket.

Saken fortsetter under Annonsen

Smart nok tar de sats med en SUV-modell, og denne er kalt G3 og er en ganske så avansert bil.

Merket selv sier at systemet kalt Xpilot 2.5 «kanskje er verdens mest avanserte førerassistent», og dette systemet inkluderer 20 sensorer ‒ 12 ultrasoniske radarer, 3 millimeter bølge-radarer og fem HD-kameraer som kontinuerlig overvåker bilens omgivelser og assisterer føreren.

Xpeng G3 har en netto batterikapasitet på 66,5 kWt, og dette skal gi rekkevidder på mellom 450- og 460 kilometer. Bilen er også klargjort for hurtiglading, og fyller 30-80 prosent på 41 minutter.

G3 kommer med forhjulstrekk, og elmotoren yter 194 hk og klarer 0-100 km/t på 8,6 sekunder.

Bilene som kommer til Norge er også godt utstyrt som standard, med blant annet skinnseter og setevarmere i både for- og baksetene.

‒ I motsetning til andre bilmerker velger vi å legge tilnærmet alt utstyr som standard. Det er ingen liste med dyrt tilleggsutstyr, sier Espen Strømme, daglig leder i ZEM.

Norske kunder kan velge mellom to versjoner, en kalt Smart og en kalt Premium.

Og Xpeng G3 går altså til angrep på Model 3, iallfall når det kommer til prisene.

‒ Prisene er 398.000 kroner for Smart og 419.000 kroner for Premium, sier Strømme.

Toppmodellen kan også by på en interessant parkeringsassistent. På taket til Premium-versjonen finner vi nemlig et 360 graders kamera, og denne kan faktisk styres med håndbevegelser fra førersetet. Dermed åpner det for å ta bilder av video av omgivelsene.

Xpeng håper selvsagt slike ting skal lokke kunder til G3, som jo har ganske flotte SUV-linjer også.

‒ Mulighet for å melde sin interesse åpnet i dag på nettsidene våre, sier Strømme.

‒ Alle som bestiller bil innen 15. juni er garantert levering i 2020, og bilen bli levert hjem til deg på døren. Vi har allerede fått mange henvendelser fra bilkjøpere om mulighetene for bestilling.

Xpeng G3 er 4,45 meter lang, 1,82 meter bred og 1,6 meter høy, og har en akselavstand på 2,62 meter.

Tesla Model 3 er hakket større med en lengde på 4,69 meter, mens Polestar 2 er 4,60 meter lang.

Her er flere bilder av Xpeng G3:

Les også:

2 KOMMENTARER

  1. Ønsker å prøvekjøre bilen ved anledning – har en BMW X 3 diesel gått 120000 km. topp stand
    Vennlig hilsen
    Ole H. Sætrang

  2. Hvordan i himmelens navn kan denne sammenlignes med TESLA mod.3? 0-100 på 8,2 vs 4,6, topphastighet, manglende mulighet for tilhengerfeste og takstativ, mindre rekkevidde osv. Sammenligningen er nærmere Niro tenker jeg både når det gjelder pris og rekkevidde.Ladehastighet på 50 kw/time vs 250 kw/time, chademo som er utdatert. Nesten en fornærmelse mot Niro også.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse