Ny bølleversjon av Ford Bronco

Det var kanskje uunngåelig. Nye Ford Bronco kommer nå også som en Raptor.


I fjor gjorde ikonet Bronco comeback etter 25 år, og Ford har åpenbart store planer rundt terrengbilen.

For nå viser de fram en ny utgave som de hevder er «verdens første Ultra4 Racing-inspirerte SUV». Her peker altså Ford på disse ultraville terrengbilene som forserer de villeste hindringene på vei mot målstreken. Ford Bronco er den offisielle støttebilen i denne serien.

Men så vill som spesialbilene er nok ikke den nye utgaven av Bronco, men den er altså et nytt medlem av Raptor-familien til Ford. Den er altså en rovfugl.

Som vanlig er det Ford Performance som står bak utgaven, slik de også gjør med pickup-bølla F-150 Raptor. Her i Europa er det mulig å få tak en i Ranger Raptor.

Raptor betyr altså utgaver som troner på toppen av Fords næringskjede, og Ford-sjefen Jim Farley slår like godt fast:

‒ Bare Ford kunne lage en Bronco Raptor.

(Foto: Ford)

Ganske innlysende ettersom det er Fords modell, men han mener altså at den er så ekstrem at ingen andre hadde fått det til. Vel, det finnes allerede en så ekstrem utgave, men den skal vi komme tilbake til.

For at Bronco Raptor skal tåle bortimot samme påkjenninger som bilene i Ultra4 er den selvsagt forsterket så det holder med blant annet nye akslinger, nytt oppheng og bakkeklaringen er jekket opp med 10 centimeter ‒ og det er nye kjøremoduser ‒ inkludert en kravle-innstilling.

På motorsiden kan Bronco Raptor skryte av en 3-liters Ecoboost, og Ford Performance har satt seg som mål å presse 400 hestekrefter ut av denne.

‒ Som den slemmeste Broncoen til nå, er Bronco Raptor-designet ekstremt, sier Paul Wraith, Bronco-designsjef.

‒ Den er muskuløs, samtidig som den opprettholder en underliggende enkelhet med ytelsesfokuserte detaljer som kun er lagt til for enestående høyhastighetskapasitet.

(Foto: Ford)

Vi skal selvsagt vise flere bilder av den kommende Ford Bronco Raptor, men først må vi innom en annen ekstrem Bronco.

Ford sier altså at Raptor blir den sterkeste serieproduserte Bronco-utgaven noensinne, men det finnes allerede en versjon som mest sannsynlig også vil trumfe Raptor-utgaven.

Den Texas-baserte tuneren Hennessey ble fra seg av begeistring da Bronco gjorde comeback, og kastet seg umiddelbart over den.

Resultatet var en svært så potent VelociRaptor 400 Bronco med over 410 hk og et dreiemoment på formidable 818 Nm ved kun 3.200 r/min. Terrengbilen bruker kun 5 sekunder på 0-100 km/t.

Det satte fyr på nettet.

‒ Siden vi annonserte planene våre for Bronco i fjor, har vi blitt oversvømmet med kundeforespørsler rundt vår oppgraderte versjon, sier John Hennessey, selskapets grunnlegger og administrerende direktør.

‒ For så mange av kundene våre er Bronco en spesiell bil de alltid har elsket – nå kan vi gi dem en VelociRaptor 400 Bronco med kraften og stilen til å gjøre den til et virkelig spesielt kjøretøy.

(Foto: Hennessey)

Presset på Hennessey, som også leverer biler til internasjonale kunder, har vært så formidabelt at de like godt har framskyndet produksjonen.

De skal lage 200 eksemplarer i året, og den kan fås både som 2-dørs eller 4-dørs og med eller uten soft-top ‒ og kan også bestilles via autoriserte Ford-forhandlere.

Ok. Da må vi tilbake til Bronco Raptor.

Ford sier at de åpner for bestillinger allerede i mars, men 2022-modellene er etter alle solemerker vil gå til kunder som allerede har bestilt en vanlig Bronco. Vi tipper det blir mange.

For dette er et beist av en terrengbil, og her har du bilder av den nye sjefen ‒ Ford Bronco Raptor:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter