Annonse
Hjem Motorsport Norsk fører i kvinnelig formel-serie

Norsk fører i kvinnelig formel-serie

Ayla Ågren er en av 18 førere som er klar for den andre sesongen av den kvinnelige W-serien.

Det er ikke sikkert så mange har fått det med seg, men 2019 ble et ganske så viktig år for motorsporten.

Tidligere i år ble nemlig en egen serie kun for kvinner flagget i gang, og W-serien som baserer seg på formel 3-biler har vært innom seks ganske så kjente baner under den første sesongen.

Det hele ble innledet med tyske Hockenheim i mai, og deretter har de 20 førerne vært innom Zolder i Belgia, Misano i Italia, Norisring i Tyskland, Assen i Nederland og til slutt Brands Hatch i Storbritannia.

Den første og dermed historiske mesteren ble britiske Jamie Chadwick, mens det nordiske håpet Emma Kimilainen fra Finland endte på 5. plass. 30-åringen vant et av løpene i 2019-sesongen.

Saken fortsetter under Annonsen

Og det satses frisk på W-serien, og arrangørene klarte blant annet å samle sammen en total premiepott på 1,5 millioner dollar millioner kroner til den første sesong.

Kvinne-serien har også knyttet til seg flere store navn fra motorsporten, og blant annet er tidligere formel 1-fører David Coulthard en slags mentor og rådgiver.

Det var også litt av en utvelgelsesprosess i forkant av den første sesongen.

W-serien fikk nemlig inn over 100 søknader fra kvinnelige førere over hele verden, som deretter ble kappet ned til 18 førere og to reserver.

Norske Ayla Ågren var blant de håpefulle som deltok på de omfattende testene, men hun ble dessverre kuttet etter 2. kvalifiseringsrunde.

Men nå har hun fått en ny sjanse.

W-serien fikk inn over 40 nye søknader om plass i startfeltet til 2020, og bestemte seg for å teste ut 14 førere under en tredagers test i spanske Almeria.

Av disse imponerte seks så mye at de har fått en plass i neste års startfelt sammen med de 12 beste førerne fra årets sesong, og blant de som er imponerte var den 26 år gamle norske føreren.

Hun får selskap av to nye førere fra Spania, og en fra henholdsvis Storbritannia, Brasil og Russland.

Disse er klar nye i W-serien 2020: Fra venstre Belen Garcia (Spania), Nerea Marti (Spania), Bruna Tomaselli (Brasil), Abbie Eaton (Storbritannia), Ayla Ågren og Irina Sidorkova (Russland).
Disse er klar nye i W-serien 2020: Fra venstre Belen Garcia (Spania), Nerea Marti (Spania), Bruna Tomaselli (Brasil), Abbie Eaton (Storbritannia), Ayla Ågren og Irina Sidorkova (Russland).

‒ De 18 vi har valgt så langt gir et eksellent startfelt. Men vi har enda to ledige plasser, og vi skal nå vurdere hvem som får de to litt nøyere. Det er 18 veldige gode førere, så jeg har troen på at neste sesong blir enda bedre enn årets var, sier løpssjef Dave Ryan i W-serien.

Ågren slo igjennom da hun gikk helt til topps i et amerikansk formel F1600-mesterskap i 2014, og ambisjonene om å en dag kjøre i den amerikanske versjonen av formel 1, Indy Car, virket med ett innenfor rekkevidde.

Men siden har det dessverre gått litt tråere, men nå får altså Bærums-kvinnen en ny sjanse til å vise hva hun kan bak rattet.

W-serien har foreløpig ikke offentliggjort 2020-kalanderen, men følger de samme oppskrift som i år så kan vi forvente en start rundt mai en gang.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker