Svenske eCarExpo jekker opp ambisjonene for neste års Oslo-messe, for nå slår de seg sammen med Automessen. (Fotos: eLife Nordic)

Norge med ny stor bilmesse

Elbilfokuserte eCarExpo slår seg sammen med bransjefokuserte Automessen, og forventingene er at 20.000 finner veien til Nova Spektrum neste år.


Det aller første norske eCarExpo arrangert av svenske eLife Nordic ble en suksess, og her er målet å samle alt rundt elbiler. Det betyr selvsagt at nye elbiler skal vises fram, i tillegg til andre ting rundt de elektriske bilene samt foredrag og seminarer.

eCarExpo Oslo kunne blant lokke med 14 flotte premierer, inkludert flere store nyheter som mange har ventet på ‒ slik som den første helelektriske stasjonsvognen fra BMW, Polestar 4 med den spesielle bakruteløsningen, en selvkjørende Zeekr og Toyotas to nye elektriske konsepter. 

Slik ser en BMW i5 Touring ut:

(Foto: Bil24)

Nå jekkes ambisjonene opp enda et hakk, og eCarExpo som også arrangeres i Göteborg, Stockholm og København i tillegg til Oslo slår seg samme med Automessen.

Dette er en utstilling for bransjen, og dermed en viktig møteplass for de som tilbyr produkter og tjenester. Og når de slår seg sammen med eCarExpo åpner det seg selvsagt enda større muligheter for å møte kunder.

De to arrangementene skal altså overlappe hverandre i 2025, og dermed blir det mulig å fordype seg enda mer i det store elbiluniverset fra 5. til 9. februar.

– De er stort for oss å komme tilbake i Oslo andre år på rad, og samtidig kunne gire om og lansere et nytt samarbeid med en stor aktør som Automessen, sier Gunnar Dackevall, CEO i eLife Nordic.

‒ Sammen vil vi kunne tilby en helhetlig løsning for alle bilinteresserte i verdens beste elbilland.

De har derimot ingen ambisjoner om å utfordre Oslo Motor Show, som drar rundt 50.000 til Nova Spektrum i Lillestrøm hver høst. Men etter et vellykket første arrangement legger også eCarExpo listen ganske høyt.

– Neste års messe vil kunne boltre seg på hele Nova Spektrums utstillingsareal, som er på om lag 40 000 kvadratmeter, i hele fem dager på rad. Vi håper på 20 000 besøkende, sier Dackevall.

Totalt fant 22 elbilmodeller veien til fjorårets eCarExpo Oslo, og flere av disse var det også mulig å prøvekjøre.

– Messen skal som i fjor være et opplevelsessenter hvor man kan få innblikk i store deler av økosystemet rundt elbiler. Dette inkluderer elbillading, solenergi og energilagring. Vi håper også på å kunne tiltrekke oss store aktører, sier Anna Fägersten, markedssjef hos eLife Nordic.

– Det nye samarbeidet vil også åpne opp for flere utstillinger, demonstrasjoner av nytt utstyr, og flere fagseminarer. Vi ønsker å være et viktig utstillingsvindu for framtidens bilteknologi og innovasjon.

Og som mange andre helt sikkert også gjør:

‒ Vi gleder oss!

Les også:

Debatt

Les mer om:

Elbiler eCarExpo