Dette er en særs potent elbil. (Fotos: Lucid)

Lucid feirer europeisk satsing med en særs vill utgave

Lucid trykker nå på den elektriske gasspedalen her i Europa, og utvider med tre nye showroom. Og det feires med en ellevill utgave av Air-modellen kalt Sapphire.


Lucid er rett og slett kongen av rekkevidde blant elbilmerkene, og nylig kom de med oppdateringene rundt Lucid Air Grand Touring. Rekkevidden? Jo, over i USA ble det meldt 516 miles. Det betyr 830 kilometer målt etter den amerikanske EPA-standarden.

Men det luksuriøse merket vil ikke bare være best på rekkevidde, for på samme tid som de annonsere en enda bredere satsting her i Europa åpner de for bestilling av utgaven kalt Air Sapphire. Og dette er spinnvill greier.

Denne har en oppgitt rekkevidde på 700 kilometer, som i seg selv er ganske imponerende. Men det blir bare blåbær målt mot antall hestekrefter.

Air Sapphire kan nemlig flekse med 920 kW/1.251 hk, og dette gjør at bilen fyker opp til 100 km/t på lynraske 2,0 sekunder. Så ja. selv såkalte hyperbiler sliter med å holde følge med Air Sapphire når det kommer til sprinten.

Toppfarten er ikke ille den heller, for den lyder på formidable 330 km/t.

En annen ting som er voldsom er dessverre ikke like gøy, nemlig prisen.

Air Sapphire starter på 2,77 millioner, og det er jo litt over startprisen til den rimeligste utgaven, Air Pure til 950.000 kroner.  Så denne moroa koster virkelig sine kroner.

Heng med nedover så skal du få se flere bilder av imponerende Lucid Air Sapphire.

Lucid har globale ambisjoner, og er så langt på plass i Nord-Amerika og Midtøsten i tillegg til Europa. Og her skal de altså utvide satstingen.

Det betyr enda flere showroom og et forbedret mobilt servicetilbud, og det åpner også for at enda flere kan teste denne imponerende elbilen.

– Lucid tilbyr en elektrisk kjøreopplevelse som ikke går på kompromiss med noe, med overlegen rekkevidde, design og avansert teknologi, sier Alexander Lutz, administrerende direktør i Europa for Lucid Group.

– Med flere showroom og et utvidet servicetilbud med høyt kvalifiserte teknikere, er den uovertrufne kjøreopplevelsen fra Lucid nå nærmere enn noensinne.

De som har besøkt Oslos paradegaten har muligens sett at Lucid er på plass der, og merket er også på plass i tyske München og Düsseldorf, Genève og Zürich i Sveits og nederlandske Hilversum.

I Lucids showroom og under Lucid Air Tour Europe 2024 kan den luksuriøse bilen prøvekjøres, opplyser merket.

Et premiummerke som Lucid må selvsagt også by på service som står i stil, og her åpner de blant annet for at kunden kan få hjelp der han eller henne befinner seg.

Videre inn i 2024 skal Lucid fokusere på følgende:

  • Nye servicesentre: Lucid har nylig åpnet to helt nye, fullt utstyrte servicesentre i München i Tyskland, og Zürich i Sveits.
  • Tilby mer fleksible mobile tjenester: Som en del av sitt europeiske servicenettverk støtter Lucid kunder med en voksende flåte av mobile servicebiler og Lucid Airs. Lucids feltteknikere tilbyr støtte til kunder når og hvor det trengs, enten ved kundens bosted eller under reisen.
  • Forbedret veihjelp: Lucid har utvidet sine veihjelpstjenester til 15 markeder i Europa, inkludert Belgia, Luxembourg, Frankrike, Østerrike, Italia, Spania, Storbritannia, Sverige, Danmark, Polen og Tsjekkia. I Norge er tjenesten gyldig for alle Lucid-kjøretøy i fem år fra leveringsdatoen eller opptil 100.000 kilometer.
Alt dette feires altså med den lynraske Lucid Air Sapphire, og her er bilder av bilen som spiser «vanlige» sportsbiler til frokost. 

Bildeserie
Debatt