Det var Mustanger så langt øyet kunne se på Bilfabrikken lørdag. (Fotos: Ford)

Feiret Mustangen med stor treff

Ford Mustang har rundet 60 år, og det ble markert med et stort treff hvor over 400 biler var på plass. Se bilder!


Ford Mustang har en unik posisjon og her i Norge, og da Ford Norge, Norsk Mustang Club, Pony Parts og RøhneSelmer inviterte til bursdagsfest på Bilfabrikken ikke så langt unna Drammen lørdag vanket det både kake og selvsagt mye moro og flotte biler.

– Dette viser at Mustangen som bilmodell fremdeles har en helt unik posisjon i Norge, sier plassjef for Bilfabrikken RøhneSelmer, Marius Jagland Berntzen.

‒ For mange representerer denne det sportslige, det amerikanske, det frihetssøkende og den ekte bilgleden. Det er utrolig artig å se at interessen og entusiasmen fremdeles er så stor for en bilmodell som har fulgt oss i flere generasjoner.

Modellen som virkelig plasserte de amerikanske muskelbilene på kartet ble avduket 17. april 1964, og siden har Mustangen rundet milepælen med 10 millioner biler.

Norsk Mustang Club kan melde om 4.200 biler her i Norge, og den aller første ble registrert så langt tilbake som 25. juni 1964. Dette var altså en av de første Mustangene som ble produsert.

– Det er jo en legende av en bil som på mange måter ble den første muligheten for amerikanerne til å kjøpe seg en skikkelig sportsbil til en grei pris, sier leder i Norsk Mustang Club, Kjetil Holm.

‒ Mange av oss som er ekstra glad i Mustang i dag vokste også opp med denne bilen som stjerne i både filmer og som et slags symbol på alt det som var bra i Amerika. Det er en arv som vil vare minst i 60 nye år.

Også den norske Mustang-klubben hadde ting å feire, for de runder nemlig 30 år. En av Norges aller mest populære bilentusiastklubber har rundt 1.000 medlemmer.

Under bursdagsfesten på Lierstranda var den aller eldste bilen en Mustang Hardtop produsert 1. mai 1964, og blant de mange høydepunktene var det flere originale Ford Mustang Boss-modeller fra 1969 og 1970 og en ekstremt sjelden 1969-modell Mustang stasjonsvogn.

Og ja, den helt nye 2024-modellen Mustang Dark Horse – 7. generasjonen av den ikoniske sportsbilen.

– Mens norske avgifter langt på vei gjorde at Mustang aldri ble noe bestselger som ny her, men en svært populær veteranbil, viser det svært gode salget av Mustang Mach-E med all tydelighet hvilken status det legendariske merket ‒ Mustang ‒ har i Norge, sier informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby.

‒ Dette er en videreføring av de samme frihetssøkende idealene, bygd for en helelektrisk tidsalder.

Det ble selvsagt også kåringer på bursdagsfesten, og den gjeveste prisen var nok folkets pris, «Best in Show», hvor publikum kunne stemme på Mustangen de likte best.

Vinneren ble Norges mest berømte Mustang «Lillegul», kjent fra Børning-filmene, og eier, «Mr. Mustang,» Richard Andersen.

Mustangen ble selvsagt markert verden over i helgen, og det var ikke bare på Østlandet den ble feiret her hjemme. Blant annet var det en stor samling i Trondheim, og det var også store markeringer fra Brasil og Filipinene til Storbritannia, Canada, Polen, Spania – og selvsagt på hjemmebane i USA.

Vi feirer med en masse bilder fra treffet på Lierstranda, og gratulerer selvsagt den ikoniske modellen med 60 år!

Bildeserie
Debatt

Les mer om:

Ford Ford Mustang