Nissan viser en ny spesialutgave av GT-R

Arvtakeren til Skyline GT-R har rukket å bli 14 år, og det er på tide med en ny spesialversjon av sportsbilen.


Vi har ikke gjort en opptelling, men spesialversjonene av Nissan GT-R har helt sikkert nådd et dobbelt antall. Vi kan nevne versjoner som GT-R Nismo, de to utgavene som feiret 45 og 50 år for Skyline GT-R, og ikke minst en som faktisk var døpt etter en høyst levende person.

For da den japanske tennisspilleren Naomi Osaka slo selveste Serena Williams i US Open i 2018, ble hun plutselig en superstjerne. Det hjalp selvsagt på populariteten at den rutinerte amerikanske spilleren var verdens dårligste taper under den finalen, noe som satte fyr på sosiale medier.

Og Nissan jublet, for Osaka var nemlig en ambassadør for merket. Og det resulterte altså i en Nissan GT-R Naomi Osaka.

Den foreløpige siste spesialutgaven heter GT-R Nismo Special Edition som ble vist tidligere i år, og er altså en enda mer spesiell utgave enn den kun kalt GT-R Nismo.

Nå følges denne opp med en utgave kalt GT-R T-spec, som blant annet henter støtfangerne fra den tidligere GT-R Track-utgaven. Ja, en annen spesialutgave.

Den kommer også med felger med gullakk og en bakspoiler i karbonfiber, og lakkert speil, svarte kanaler og T-spec-merking.

Også de karbonkeramiske bremsene fra GT-R Nismo har funnet veien til T-spec, samt to spesialfarger kalt Millennium Jade og Midnight Purple.

På innsiden har de brukt en farge kalt Mori Green, og her er det nok av både skinn og Alcantara.

Det mest spennende er kanskje hva Nissan USA, for dette er en amerikansk utgave, har plassert under panseret.

Ikke uventet har den 3.6-liters V6-motoren med biturbo funnet veien til T-spec, og her yter den 565 hestekrefter med et dreiemoment på 633 Nm.

Denne er selvsagt koblet til en sekvensiell 6-trinns dobbel clutch girkasse med GT-Rs unike uavhengige bakre transaksling Attesa E-TS firehjulsdrift.

Den nye spesialutgaven slår altså følge med GT-R Nismo Special Edition, og Nissan USA sier at den kommer i svært begrenset antall uten å spesifisere dette.

Prisen sier de dog noe om. GT-R T-spec starter på 138.490 dollar, mens GT-R Nismo Special Edition har fått en prislapp på solide 215.690 dollar. Så billig kan vi iallfall ikke kalle de to.

Her er bilder av den aller ferskeste spesialutgaven av Nissan GT-R, T-spec.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter Superbilene