Annonse
Hjem Elbiler Nikola med et monster av en pickup

Nikola med et monster av en pickup

Lyst på en diger pickup som ikke stopper for noe som helst? Kanskje drevet av hydrogen? Eller kanskje av ren batterikraft? Hils på Nikola Badger, en pickup helt for seg selv.

Nikola er Norges-venner så det holder, for blant annet gjennom et samarbeid med norske NEL skal de overtale lastebil-kunder til å kjøpe tunge kjøretøy som er drevet av hydrogen.

Faktisk er Nikola så glade i Norge at de presenterte den tredje lastebilen de skal produsere var det med et norsk navn – Tre som i tallet 3.

Skal Nikola lykkes med sine hydrogen-kjøretøy må altså infrastrukturen på plass, og det er litt av en jobb og koster selvsagt et lastebil-lass med penger.

Så de garderer seg nå ørlite, og satser på flere enn en hest.

Saken fortsetter under Annonsen

Og siden hovedmarkedet er i USA er det smart å satse på pickuper, råsterke, digre og utslippsfrie sådanne.

− Nikola har teknologi for milliarder av verdier i lastebil-programmet, så hvorfor ikke bygge det inn i en pickup? sier Trevor Milton, administrerende direktør hos Nikola .

− Jeg har jobbet med dette pickup-programmet i mange år, og tror markedet nå er klar for noe som kan takle en hel arbeidsdags uten å gå tom for energi. Denne elektriske pickupen kan brukes til arbeid, helgeturer, tauing, terrengkjøring eller til å kjøre til skiløypene uten å tape ytelse. Ingen andre elektriske pickuper kan fungere under disse temperaturene og forholdene.

Og tallene viser at han ikke overdriver, for pickupen er rett og slett et monster – på alle områder.

Den kommer både som hydrogenbil og elbil, og kan også kjøres som en hybrid mellom de to alternativene.

Rekkevidden er 482 kilometer som ren elbil via batteriet på 160 kWh, og 965 kilometer som en hybrid mellom hydrogen og batteridrift. Brenselscellen er på 120 kW.

Kjøremodusen velges ved å enkelt trykke på en knapp.

Den yter 906 hk på sitt sterkeste, og byr på 455 hk kontinuerlig kraft. Dreiemomentet er på 1.329 Nm, og den kan trekke over 3.628 kilo.

Dette vanvittige dyret kan takle bakker opp mot 50 prosent hellinger, og skal ikke tape noe kraft selv om temperaturen dropper til -28 grader.

Også størrelsen er monsteraktig, og Badger er 5,90 meter lang, 1,85 meter høy og 2,16 meter bred. Lasteplanet er på 1,56 meter bredt.

Den skal lokke til seg bygningsarbeidere, og har også innebygget en kraftstasjon på 15 kW som skal gi strøm nok for 12 timer.

Ja, makan!

Nikola sier selv at om bilen er fullastet og veier 8,1 tonn skal den kunne starte i en bakke med en helling på 30 prosent uten at motoren gir seg, og det er ganske så sjukt.

Milton sier altså at dette er noe Nikola har jobbet med over tid, men det har de ikke gjort alene.

Badger bygges i samarbeid med en foreløpig ukjent plattform-partner, og sammen med en amerikanske pickup-stjerne.

Pickuper er som sagt svært i USA, og en av de fremste ekspertene heter Dave Sparks og er TV-stjerne. Han er mer kjent under artistnavnet Heavy D, og er en del av Diesel Brothers.

Den tunge Dave er med som konsulent, og hele prosessen fra idé til ferdig produkt er filmet og skal vises til millioner av amerikanere.

− Mitt publikum, hardcore pickup-entusiaster, har forventet at jeg skal skyve på grensene for pickup-ytelse og kjøreegenskaper helt fra start av, sier Heavy D,

− Her får en vanlig pickup-eier muligheten å ta del i det endelige resultatet for design, utvendige valg og ytelsesspesifikasjoner. Jeg ønsket å være en del av den historien, og nå får jeg muligheten med Nikola.

President i Nikola har også gedigne forhåpninger.

− Nikola Badger er en gamechanger, sier Mark Russell.

− Programmet vil bidra til å redusere kostnadene for brenselcellekomponenter på lastebiler, mens vi akselererer utbyggingen av hydrogenstasjonen. Å gi kundene muligheten til å bestille en brenselcelle- eller batteri-elektrisk versjon vil sikre at vi reduserer kostnadene for alle på tvers av vårt utvalg, sier han.

Pickupen er nok for diger til å kunne fungere bra i Europa, men i USA der alt som kjent skal være størst mulig vil nok denne sette spor etter seg.

Det skal iallfall ikke stå på kreftene.

Sjekk ut flere bilder av monsteret her.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker