Nesten alle Polestar-eiere oppdaterer bilen

Polestar har et voldsomt tempo rundt sine trådløse oppdateringer, noe eierne åpenbart setter pris på. For nær alle oppdaterer sine Polestar 2-biler.


OTA, Over-The-Air, er et nytt ord som bileierne nå har lært seg. Dette åpner nemlig for trådløse oppdateringer av bilens programvare, noe som betyr at bilen blir enda bedre selv uten å måtte besøke et verksted.

Stadig flere bilmerker byr nå på OTA-oppdateringer, noe som selvsagt inkluderer Polestar ‒ som jo er et av de yngste globale bilmerkene. Og det svenske merket utnytter åpenbart OTA-muligheten til det ytterste.

Nå har nemlig merket kommet med sin 10.(!) runde med oppdateringer, og det er spesielt imponerende når vi vet at den aller første OTA kom så sent som i november i fjor. Denne forbedret blant annet ytelsene til Polestar 2 Long range Dual motor.

I snitt har Polestar sendt ut oppdateringer til Polestar 2-bilene hver 7. uke, og de 10 oppdateringene har ifølge merket selv ført til totalt 100 forbedringer. Så elbilen bør ha blitt betydelig bedre i løpet av drøyt fire måneder.

At eierne setter pris på disse, viser Polestars egen statistikk. For mer enn 90 prosent av disse oppdaterer nemlig programvaren når de får muligheten til det.

‒ Programvareteknologi i bilene våre skal ikke være noe ulik fra hvordan oppdateringer slippes til smarttelefoner i hverdagslivet, sier Thomas Ingenlath, administrerende direktør i Polestar.

‒ Med OTA-oppdateringer mottar kundene våre hele tiden forbedringer uten å måtte ta turen innom et verksted. Vi er veldig glade for den positive responsen som den eksponentielle veksten i antall OTA-installeringer tyder på, og skal fortsette å slippe nye forbedringer framover.

Polestar sier at oppdateringene blant annet har ført til optimaliseringer av drivlinje, muligheten til å tidsstyre foretrukne tider for lading, Polestar Digital Key-forbedringer, et ECO-modus i klimaanlegget som forbedrer reell rekkevidde og batterioptimalisering med forvarming.

Den nyeste inkluderer Android R til Android Automotive OS, og åpner for nye app-kategorier og flere fremtidige funksjoner. Det betyr blant annet nye apper som brukerne selv har etterspurt.

Kommende oppdateringer vil for eksempel by på Journey Log-appen lansert i februar, som lar førerne hente ut kjørelogger og er rettet mot de som bruker kjøredata til få refundert reiseutgifter i jobbsammenheng.

Blant OTA-oppdateringene som har kommet finner vi også noe norsk, nemlig nettleseren Vivaldi. Sammen med Video Player og A Better Routeplanner er disse de mest populære blant Polestar 2-eierne og har mer enn 12.000 nedlastninger.

Polestar sier at de skal fortsette å samarbeide med utviklere og partnere til Android Automotive OS-systemet som både Polestar og Volvo benytter seg av ‒ og det er mer enn 9 av 10 Polestar 2-eiere glade for.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter