Annonse
HjemNyheterNå skal verdens raskeste SUV også høres

Nå skal verdens raskeste SUV også høres

Inspirert av spesialversjonen som satte ny rekord under bakkeløpet Pikes Peak byr nå Bentley på et helt nytt eksosanlegg for Bentayga.

De beste familiene lærer av hverandre, slik at de samme kan bli bedre. Og en slik familie er Volkswagen-gruppen (VAG), som inneholder merker som Bentley, Lamborghini, Porsche og Audi.

Da Porsche fikk den smått geniale ideen om å lage en SUV, var ikke VAG vonde å be. De ryddet plass på plattformen som har spyttet ut Volkswagen Touareg og Audi Q7, og dermed var suksessen et faktum. Porsche Cayenne brøytet vei for Porsche i det store SUV-markedet, og er en svært viktig del av den store suksessen til sportsbilmerket de senere årene.

Om Porsche kunne «finne opp» et segent for høyreiste sportsbiler, kunne jo ikke Bentley være dårligere.

Saken fortsetter under Annonsen

Så i 2016 introduserte de et nytt segment for super-SUV-modeller, og bilen som «fødte» dette var Bentayga.

Laget på samme plattform som Cayenne og Q7 løftet Bentayga SUV-modellene inn i det mest luksuriøse markedet, og en slik bil måtte selvsagt var ekstra spesiell.

Så ikke bare utstyrte Bentley bilen med en masse luksus, de ryddet også plass i motorrommet slik at de kunne putte inn noe skikkelig iltert der.

Hvor rask bilen faktisk er ville britene vise verden i 2018, og tok med seg en «Pikes Peak»-modell til USA og verdens mest berømte bakkeløp.

Under panseret hadde denne en V12 med 600 hestekrefter og 900 Nm, og de kreftene skjøv bilen opp Rocky Mountains i rekordfart. Bentayga Pikes Peak knuste den gamle rekorden med nærmere to minutter.

Spesialversjonen var en ganske så nær standard Bentayga, og de få endringene inkluderte nye racingseter, et veltebur og et brannslokningssystem som tok plassen til baksetene. De hentet også dekk fra Pirellis DOT-serie, og den siste endringen var et eksosanlegg fra Akrapovic.

Mer eksakt dette:

Det slovenske selskapet lager eksosanlegg for motorsport, høyytelsesbiler og motorsykler, og samarbeider blant annet tett med Porsche.

Bentley har akkurat fornyet Bentayga, og slår nå til med fire nye pakker som kundene kan kjøpe for å gjøre bilen enda mer spesiell. Disse heter Exterior, Interior, Touring og Protection, og løfter en allerede spesiell Bentayga opp til superspesiell-nivået.

Og et av høydepunktene er helt klart eksosanlegget, som er en nær slektning av det som satt i Pikes Peak-versjonen. Altså signert Akrapovic.

Vekten er barbert ned ved bruk av høykvalitets titan, og settet består av koblingsrør, en potte og to sett med ovale enderør ‒ selvsagt gravert med Bentley- og Akrapovic-logoene.

De har byttet ut den sentrale potten med strake rør, og sender eksosgassen gjennom et kanalsystem med lydpotter, ventiler og gud vet hva, men resultatet blir uansett en enda råere lyd. Og det liker vel alle, foruten naboene.

Dette er per i dag tilgjengelig for den nye V8-versjonen som er tilgjengelig i Nord-Amerika og Midtøsten, men de har også laget et eksosanlegg for 1. generasjonen av W12-versjonen som selges over hele verden.

Men Bentayga er altså en SUV, så for mange er kanskje ikke lyden det aller viktigste. Ingen fare, Bentley har ting for de som også skal bruke denne til alpinbakken ‒ eller golfbanen.

De byr også på ett takstativ hvor du kan for eksempel kan feste skiene, og frister også med egne golfbager og golftraller som skal passe perfekt inn bak i det 484 liters store bagasjerommet. Såpass må det vel være?

Men dette kan jo alltids kombineres med Akrapovic, for det er selvsagt dette som bør krysses av aller først. For en Bentley Bentayga bør både sees og høres ‒ på langt hold!

Her er noen bilder av de nye tilvalgene Bentayga nå byr på:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse