Nå kommer Skoda Enyaq til forhandlerne

En god og en dårlig nyhet. Den ettertraktede Skoda Enyaq kommer nå til forhandlere, men dessverre for de mange tusen som venter på sin nye elbil er det kun visningsbiler.


Vi lever som kjent i en vanskelig tid hvor den pågående pandemien har stor innvirkning på hverdagen. Myndighetene prøver å stagge virusspredningen så godt de kan, men å sette foten ned for alle aktiviteter er kanskje unødvendig.

For det er mulig å avvikle ganske store begivenheter uten at smitten sprer seg ytterligere, noe Skoda er et godt eksempel på.

De har på gang en veldig lovende elektrisk SUV kalt Enyaq, og vil selvsagt gjerne vise denne fram for folket. Bilen hadde verdespremiere i fjor, og like etter fikk Skoda Norge inn to biler som skulle vises fram til kundene.

Så de sendte bilene på en aldri så liten Norges-turné, og de to utstillingsbilene var innom 44 forhandlere hvor rundt 10.000 kunder fikk se bilen fysisk, men grunnet restriksjoner kunne de dessverre ikke sette seg inn i bilen.

Resultatet av roadshowet var null smittetilfeller, og dermed en svært så vellykket turné.

‒ Vi er strålende fornøyde med hvordan roadshowet ble gjennomført, og takknemlige for hvor mange som tok turen innom forhandleren sin i en krevende tid med en global pandemi, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda Norge hos Harald A. Møller.

‒ Vi hadde strenge smittevernregler, noe som naturligvis medførte noen kjedelige begrensninger for kundene, men alternativet var å ikke gjennomføre roadshowet, så jeg tror de fleste var fornøyde med det.

Flere tusen nordmenn har bestilt seg en Enyaq selv uten å ha fysisk sittet i en, og nå får Skoda-kundene en ny mulighet til å sjekke ut bilen.

‒ Nå er bilen i landet igjen, denne gangen 25 stykker, så det er gledelig å kunne informere om at det nå blir mulig å ta en enda nærmere titt på bilen. Vi oppfordrer alle interesserte til å avtale en visning med sin forhandler, slik at alle som vil får muligheten til å se nærmere på bilen, samtidig som smittervernet ivaretas, sier Meiner.

Enyaq er resultatet av et konsept kalt Skoda Vision E vist fram i 2017, og bilen ble umiddelbart et nettfenomen. Mye av grunnen til det var at konseptet var en svært så stilfull coupé, men som vi vet nå er SUV-modellen som er på vei til forhandlerne en «vanlig» SUV-modell.

Men for de som venter på en versjon som har konseptets linjer trenger ikke å vente så veldig lenge, for Skoda har også på gang en coupéversjon av Enyaq som skal komme senere i år.

Det vil nok heve temperaturen rundt den elektriske modellen ytterligere.

– Interessen for Skoda Enyaq har vært stor helt siden konseptbilen Vision E ble vist for første gang, og responsen etter vi åpnet salget har vært fantastisk, sier Meiner.

‒ Vi er både stolte og ydmyke over den mottakelsen Enyaq iV har fått, og vi gleder oss veldig til å vise fram bilene ordentlig hos forhandlerne nå, og ikke minst til å levere ut de første kundebilene om ikke altfor lenge.

Han sier også at elbilen har tiltrukket seg nye og yngre kunder, og nesten 80 prosent av de som har bestilt bilen har ikke et tidligere kundeforhold med Skoda.

De 25 helt nye Skoda Enyaq iV ankom Oslo 15. januar, og skal spre seg utover Norge den kommende tiden.

Utleveringene av kundebilene skal starte i løpet av første halvår, så forhåpentlig trenger ikke de mange tusen som venter på sin nye elbil å vente altfor lenge.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter