Annonse
HjemNyheterNå kan du kjøpe en ny med akk så gammel DB4 GT

Nå kan du kjøpe en ny med akk så gammel DB4 GT

Aston Martin legger nå en av de fantastiske nybygde DB4 GT ut for salg.

Det er alltid moro når store bilprodusenter finner nye veier å kjøre, og det gjorde Aston Martin helt klart i 2017. Da bestemte de seg nemlig for å lage nye 1959-modeller. Ja, vi snakker om årstallet.

Aston Martin skjønner selvsagt bedre enn de fleste at de har noen skikkelig ikoniske modeller i sin historiske portefølje, men mange av disse er godt bortgjemte i ultraeksklusive private bilsamlinger.

En eller annen fikk dermed en idé om å lage nye eksemplarer av disse ikonene, og dermed ble et av de kuleste bilprosjektene i historien født ‒ Aston Martin Continuation.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette er et program hvor det britiske merket bokstavelig talt blåser nytt liv i gamle modeller, og de er allerede gang med tre store prosjekter. DB4 GT Continuation, DB4 GT Zagato Continuation og kanskje den morsomste av dem alle, DB5 Goldfinger Continuation. Ja, Aston Martin skal lage nye eksemplarer av tidenes kuleste spionbil rattet av selveste James Bond.

De startet med DB4 GT Continuation i 2017, og her tar de selvsagt for seg den berømte DB4 GT-modellen basert på ikonet DB4.

Da den bilen ble vist fram under London Motor Show i 1958 skapte den furore så det holdt. Veien var dermed ikke lang fram til DB4 GT, en verstingversjon av originalen. Denne kom i september 1959, og var en sensasjon på racerbanen.

Det ble kun laget 75 GT-modeller mellom 1959 og 1963, og en av de som fikk ratte en slik rundt banene var legenden sir Stirling Moss. Det endte med seier i debuten på Silverstone det samme året som Aston Martin også hentet hjem seieren i 24-timersløpet Le Mans.

Bilen var lettere, mindre og sprekere enn DB4, og fungerte som vi forstår usedvanlig godt ute på banen.

Av disse 75 ble det kun laget åtte lettvekt-versjoner, og de fleste har faktisk overlevd helt til i dag. Men ja, de fleste befinner seg nok godt stuet bort i garasjen til en eller annen riking.

Men Aston Martin vet altså råd, og har fortsatt blodlinjen fra 1963.

En av de nye har chassis-nummer DB4/GT/0227/R, en bil drapert i noe så eksklusivt som en «snøskygget» gråfarge. Ja, det visst noe som heter det, og slik ser den ut:

De av dere som virkelig behersker engelsk vet at «Continuation» står for «Fortsettelse», og Aston Martin har en veldig god grunn til å fortsette produksjonen av DB4 GT. For i henhold til racing-reglene skulle det lages minst 100 slike, men Aston Martin stoppet altså på 75.

De manglet dermed 25 biler, og det var dette hullet de ville tette da de startet på prosjektet i 2017.

Den aller første bilen var altså den med chassis-nummer 0227, og mens de 24 andre er spredd rundt om i hele verden ble det aller første eksemplaret stående i eie hos Aston Martin Works.

Men nå har tiden kommet for at også denne, håndlakkert i racingfargen og utstyrt med Le Mans-lys, bør vises fram. For dette er virkelig et lekkert eksemplar.

Vi har heldigvis funnet en video av bilen, så sjekk den ut her:

Aston Martin legger altså denne perlen av en bil ut på det åpne markedet, så en heldig jævel får nå muligheten til å eie en bil med et virkelig historisk sus over seg.

Prisen er de ikke like hypp på å avsløre, så om du er interessert må du rett og slett kontakte Aston Martin så blir dere sikkert enig. Eller, dere blir sikkert ikke enig.

For da Aston Martin presenterte et annet prosjekt, DBZ Centenary Collection, hvor de lager 19 Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation og 19 eksemplarer av den helt nye DBS GT Zagato som selges i par, fikk vi også prisen. Og den lød på rundt 70 millioner kroner.

Så vi må nok nøye oss med noen bilder av den aller første DB4 GT Continuation, men det er ikke småtterier bare det:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse