Annonse
HjemNyheterMorgan med en terrengversjon

Morgan med en terrengversjon

Har du sett på maken? For Morgan har like godt laget seg en litt mer rallyinspirert Plus Four.

Hva i alle dager har Morgan funnet på nå?

Dette ærverdige merket med entusiast-klubber over hele verden er nemlig mest kjent for å holde seg veldig lojalt til grunnprinsippet som kan spores nesten hundre år tilbake, nemlig små sportsbiler som hører hjemme på flate og asfalterte veier.

Men nå har Morgan også sett et potensiale i den nye Plus Four-modellen som nok overrasker mange, iallfall oss, nemlig en mer terrengbasert versjon.

Mange av de kunnskapsrike medlemmene i lokale Morgan-klubber nikker nok anerkjennende til denne, for selv om vi ikke har vært borti noe slikt så er rallyutgaver av bilene faktisk en viktig del av Morgan-historien.

Saken fortsetter under Annonsen

Morgan Plus Four CX-T er nemlig inspirert av merkets historie rundt lange rallyløp, for allerede så tidlig som i 1911 gikk mange spesialtilpassede sportsbiler fra Morgan til topps i slike konkurranser.

Siden har en slik eventyrånd fulgt mange kunder som har gjennomført turer med sine sportsbiler langt utenfor allfarveier, og nå får disse altså en helt ny modell som de kan ta med på eventyr.

Etter lanseringen av Plus Four i 2020 inngikk Morgan nemlig et samarbeid med Rally Raid UK, dette selskapet som blant annet lager Dakar-utgaver. I fellesskap har de designet Plus Four CX-T, den mest ekstreme Morgan-modellen til nå.

Et av målene er å vise holdbarheten til Morgans nye CX-Generation-plattform, som både Plus Four og CX-T er basert på.

Men det gjelder å være rask på labben om du ønsker deg en slik, for det skal kun lages åtte eksemplarer.

Her er utgangsprisen 170.000 pund, og alle kundene får muligheten til å jobbe sammen med Morgans designteam for å spesifisere sin helt særegne CX-T.

Morgan og Rally Raid har gjort en masse endringer på standardutgaven, og det aller mest framtredende er at bilens bakpanel er byttet ut med et utstyrshylle. Det er også unike sidepaneler som er designet for å minne om den klassiske fireseter Morgan.

Det store stativet inneholder blant annet to digre hjul og en stor kanne, og Morgan har vært såpass smarte at de også har laget løsningene slik at de for eksempel også kan tilpasses sykler.

Understellet og fjæringene er selvsagt også modernisert, og Morgan opplyser at terrengutgaven kan klatre over hindringer på 230 mm og vade gjennom vann.

Det er også satt inn tre kjøremoduser som varierer graden av differensialsperre, «Road» hvor differensialen åpnes fullt ut, «All-Terrain» med omtrent 45 prosent lås på den bakre differensialen, og «All-Terrain-Extreme» som låser bakdiffen fullt ut.

Selvsagt er det også mer lys både for utsiden og innsiden, og blant de mange spesialtingene finner man også en isolert kjølepose som jo kan være kjekt å ha om det blir vel varmt.

Morgan Plus Four CX-T er faktisk det andre spesialprosjektet til i 2021, for tidligere har de også vist fram en Plus 8 GTR.

I tillegg har Morgan på gang en rekke oppdateringer for både Plus Four og Plus Six for modellåret 2022, og disse oppdateringene skal gjøres på samme tid som de også bygger de åtte Plus Four CX-T utover 2021.

Her er noen bilder av den modellen:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse