Morgan har laget seg en rallyversjon av Super 3. (Fotos: Morgan)

Morgan har laget seg en rallyutgave

En 3-hjulet Morgan Super 3 fungerer vel ikke i det hele tatt i rally? Vel…


Favoritten Morgan kom som mange vet med en bil som erstattet 3-Wheeler introdusert i 2012 så sent som i fjor, og britene var så fornøyde med resultatet at de like godt døpte den til Super 3.

Den nye er satt sammen på samme plattform som Plus Four og Plus Six, og er en svært så lett roadster som byr på mer enn 100 hestekrefter. Det bør love godt for kjøreegenskapene, for Morgan Super 3 har en tørrvekt på under 700 kilo. Jepp.

Tre hjul, to foran og ett bak, er selvsagt ikke optimalt om man skal ta svingene i heseblesende tempo, men det stopper ikke Morgan fra å komme med en ekte rallyversjon. Iallfall når det kommer til navnet, for denne heter Super 3 Malle Rally Special.

Navnet avslører også inspirasjonen til denne spesialmodellen, for Morgan har selv deltatt på Malle Rally de siste 12 månedene. Dette er et rally for motorsykler rundt om i Storbritannia, og årets utgave strekker seg 2.400 kilometer fra Sør-England til den nordlige spissen av Skottland.

Det er også noe som heter Malle London, og dette er et ganske ferskt merke som lager MC-tilbehør ‒ slik som vesker og bager. De har slått seg sammen med Morgan, og sammen har de altså kommet opp med en Super 3-versjon kalt Malle Rally Special.

Bakgrunnen er at Malle Rally nå skal bli et enda større eventyr, og Morgan håper den nye versjonen brukes til under det nevnte britiske Great Malle Rally, men også det europeiske Great Malle Mountain Rally og det kommende Great Malle Arctic Rally.

På fastlandet tar rallyet deltakerne på en 2.400 kilometers ferd over alpene fra Østerrike til Monaco, og det hele tar seks dager på noen av de flotteste veiene kontinentet byr på.

Det kan gjøres på en motorsykkel, men også med en 3-hjuling som Super 3 Mally Rally.

Spesialutgaven som kommer med en masse Malle-tilbehør er tilgjengelig i tre farger, gul, som vi kan se på bildene, samt rød og svart ‒ som hver gjenspeiler Malles merkefarger.

Det litt mer spesielle fargedesignet er forbeholdt Malle-utgaven, og bilene kommer også med en topografisk kartdesign som er et aldri så lite påskeegg. Denne skjuler nemlig Malles favoritt britiske fjellvei, samt et utvalg av nummer, Union Flag-merke og slagordet «Prepared To Get Lost» på bakluken.

Eksos, nesekjegle og rullebøyler er alle ferdig i hvitt.

Resultatet er ganske så innbydende:

Av utstyr utover standardutrustningen til en Super 3 er selvsagt Malle-tilbehøret, det er USB-ladepunkter, låsbar oppbevaring, et navigasjonssystem, innvendige bagasjehylle bak, LED-frontlykter, oppvarmede seter, fotromsbelysning og koppholder.

Morgan sier at alle funksjonene på Super 3 Malle Rally Special er godt testet av både Morgan og Malle, og dette inkluderer en skikkelig roadtrip på hele 6.500 kilometer over 12 dager.

I tillegg kommer er det også to Driver's Collection-sett, som inkluderer Malle x Morgan-jakker, knebeskyttere, trinnbeskyttere og vesker.

Og som vi kan se av bildene under, det gule og hvite fungerer overraskende godt på denne rallybilen.

Les også:

Les mer om:

Nyheter