Annonse
Hjem Nyheter Med «licence to thrill»

Med «licence to thrill»

Om du ser helgens formel 1-runde bør du titte litt mer nøye på de to Aston Martin Red Bull-bilene, for de bærer nemlig den berømte tallrekken 007.

James Bond har som kjent «licence to kill», men Aston Martin Red Bull er ikke så veldig mye dårligere. De har nemlig skaffet seg «licence to thrill» under helgens formel 1-runde i Storbritannia.

Som de fleste vet har Aston Martin siden 1960-tallet samarbeid med de som sitter på rettighetene til Bond-filmene, noe som har ført til at det britiske merket har blitt en slags offisiell billeverandør til den hemmelige agenten.

Dette samarbeidet startet i 1964, for i «Goldfinger» dukket James Bond i Sean Connerys skikkelse opp bak rattet på en Aston Martin DB5 som tok pusten fra publikum.

Året etter kom «Operasjon Tordensky», og i den filmen er det faktisk en biljakt-scene med en DB5 på Silverstone ‒ den britiske formel 1-banen.

Saken fortsetter under Annonsen

Siden den gang har Bond kjørt en rekke Aston-modeller, inkludert biler som DBS, V8 Vantage Volante og DB10.

I år er det også 50 år siden filmen «James Bond i hemmelig tjeneste» hvor DBS-modellen var en av stjernene, og det britiske merket feirer med 50 spesialversjoner av DBS Superleggera som også skal vises fram til publikum under formel 1-løpet denne helgen.

Men det er en helt annen spesiell grunn til at helgens løp har havnet midt i kikkertsiktet til 007.

Aston Martin runder nemlig formel 1-løp nummer 1.007 under løpet på Silverstone-banen, og partnerne Red Bull er selvsagt med på å feire dette tallet.

Så begge de to Aston Martin Red Bull Racing F1-bilene har fått den ikoniske 007-logoen på oversiden av bakvingen samt på sidene, noe som ikke er mulig å overse.

Men studerer du bakvingen til de to bilene litt nøyere, kan du også se at det er noen tall- og bokstavkombinasjoner på undersiden av vingene. Se bildeserie helt nederst.

For bilen til Max Verstappen har nemlig fått nummerskiltet til DB5’en fra «Goldfinger» skrevet der, mens bilen som Pierre Gasly kjører har nummerskiltet til Aston Martin V8 som ble brukt i «The Living Daylights» ‒ filmen med tittellåten fra norske a-ha.

Og filmer de inne i garasjen til teamet bør du også titte litt nøyere på veggene, for der finner du grafiske elementer som skal minne om Q-avdelingens laboratorium.  

Kanskje kan Aston Martin Red Bull også krone det hele med en seier, for Verstappen sikret lagets aller første seier denne sesongen under den forrige VM-runden som ble kjørt Aston Martin Red Bulls hjemmebane i Østerrike.

Men de får nok tøff kamp fra Mercedes, laget som har vunnet de åtte andre VM-rundene i 2019. På det laget kjører nemlig den store britiske hjemmefavoritten, regjerende verdensmester Lewis Hamilton.

Publikum får se mer enn spesialversjonen av superbilen DBS Superleggera under helgens arrangementer, for på Aston Martins stand vil de stille ut en rekke av Bond-bilene som er brukt så langt.

Dette inkluderer også V8 som dukker opp i den nye Bond-filmen med den foreløpige arbeidstittelen «Bond 25». Men dessverre sier de ikke noe om den norskklingende hyperbilen Valhalla, som også får en rolle i den kommende Bond-filmen som er delvis spilt inn i Norge.

Men selv om det faktisk er Bond som sitter bak rattet på Valhalla (er ikke bekreftet hvem som kjører bilen i filmen), så blir han ikke den raskeste 007.

Den æren får Verstappen og Gasly kjempe om søndag, for nå har de «licence to thrill».

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker