Mazda MX-30 får litt raskere lading

Elbilen får også en ny motorlyd!


Ganske nøyaktig to år etter at Mazda satte sin helelektriske SUV-modell inn i produksjonen er det klart for en aldri så liten oppdatering, og dette inkluderer også en litt raskere lading.

Nå har MX-30 litt å gå på målt mot mange av de nye elbilene, for denne har en rekkevidde på 200 kilometer og en maks ladefart på 40 kW. Rekkevidden forblir fortsatt den sammen, men den oppgraderte versjonen gjør noe med ladehastigheten.

Den nye versjonen skal nå støtte 3-faset AC-lading på maks 11 kW, mens DC-ladingen går fra 40 kW og til 50 kW. Det reduserer ifølge Mazda ladetiden med 10 minutter ned til 26 minutter.

Man skal kanskje tro at elbiler ikke lager noen kjørelyder, men slik er det ikke. Av sikkerhetsmessige årsaker må også elbilene lage lyder, og Mazda har åpenbart ikke vært helt fornøyd med den til MX-30.

Denne lyden skal gi bedre tilbakemeldinger til føreren, og blir nå fintunet slik at den skal bli mest mulig lik andre lyder man hører som hjul- og vindstøy.

Mazda sier at målet med dette er at føreren skal «gjenkjenne mengden dreiemoment på en naturlig måte, uten at lyden føles som uvanlig».

Og det er flere nyheter.

På innsiden har Mazda tilbydd to temaer, Modern confidence (hvitt) og Industrial vintage (brunt), og nå plusser de på med Urban expression. Dette er ifølge Mazda «et nytt og stilig helsort interiørtema», og kombineres med grønne og grå aksentinnslag i denimtekstil, en konsoll i mørkebrun kork og mørk brun tekstil rundt dørhåndtak.

Mazda byr også på to nye utvendige alternativer, multi-tone-lakkene Jet Black og den nye Zircon Sand.

Sistnevnte er en beige farge inspirert av zircon sand i naturen, og skal gjenspeile Mazdas arv innen produksjon av støpeformer. Denne blir tilgjengelig med det helsorte interiøret.

Det andre nye lakk-alternativet kombineres med stolper i sølv og det samme helsorte interiøret, og dagens Soul Red Crystal kan også kombineres med helsort tak og sidepaneler for et mer sportslig uttrykk, melder Mazda.

Det Mazda MX-30 eventuelt taper på rekkevidde og ladefart, tar den igjen på pris.

En MX-30 starter nemlig på rimelige 250.000 kroner, og elbilen har da også blitt en ganske bra salgssuksess her i Norge. Så langt er det registrert drøyt 3.000 slike elbiler.

Den oppdaterte utgaven gir den forhåpentlig et nytt push, og den nye oppgraderte elbilen skal være på plass i Europa i juli.

Her er bilder:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter