Annonse
HjemNyheterMazda CX-30 imponerte stort i krasjtest

Mazda CX-30 imponerte stort i krasjtest

Tre av fire nye modeller testet av Euro NCAP hanket inn 5 stjerner, og en av disse skinner litt sterkere enn de andre.

Takket være strengere krav fra EU og enda vanskeligere tester hos Euro NCAP, blir bilene stadig mer sikre.

Så når en ny bolk med biler blir krasjtestet forventer vi faktisk at flertallet får full pott, og den siste runden er intet unntak.

Begge de to kompakte SUV-modellene Mercedes-Benz GLB og Mazda CX-30 ble belønnet med 5 stjerner, og den litt større hybriden Ford Explorer fulgte også opp med full pott.

Unntaket denne gang var lille Opel Corsa, som måtte ta til takke med 4 stjerner.

Saken fortsetter under Annonsen

Den store teststjernen var Mazda CX-30, som altså ikke bare er en vakker SUV ‒ den er også knallsikker.

Ikke at det er veldig overraskende, for den deler mye DNA med den nye Mazda 3 som hanket inn en klar 5’er tidligere i år.

Den gang satte Mazda 3 ny bestenotering i kategorien «voksen-beskyttelse» med 98 prosent, og slo dermed fem modeller som har klart 97 prosent.

Men Mazda 3 må pent stige ned fra toppen av pallen, for den nye dronningen heter nå Mazda CX-30.

Den var kun noen hårstrø fra en perfekt score i «voksen-beskyttelse», men 99 prosent er uansett veldig, veldig imponerende.

Den fulgte også opp med sterke summer i de tre andre kategoriene, og scoret 86 prosent i «barne-beskyttelse», 80 prosent i «myke trafikanter» og 77 prosent på «sikkerhetsassistenter».

Alle kategoriene var langt innenfor det som trengs for å få 5 stjerner, så dermed slår CX-30 følge med kusinen Mazda 3 i den ypperste stjerneklubben.

Her krasjes Mazda CX-30:

Mercedes GLB er den nest minste SUV-modellen til den tyske produsenten, og i likhet med alle andre modellene med stjernen på panseret testet var den solid.

Den sjette Mercedes-modellen testet så langt i år scoret godt i alle de fire kategorier, noe som altså resulterte i klare 5 stjerner.

GLB scoret følgende: 92 prosent i «voksen-beskyttelse», 88 prosent i «barne-beskyttelse», 78 prosent i «myke trafikanter» og 74 prosent på «sikkerhetsassistenter».

Her knuser Euro NCAP Mercedes GLB:

Den tredje som kan skryte på seg å være en meget sikker bil er Ford Explorer.

Denne 7-seters SUV-modellen har vært til salgs i USA i over tre tiår, og finner nå veien til Europa som en ladbar hybrid.

Og storfamilien kan føle seg trygg i denne, for selv om den ikke imponerte like mye som CX-30 og GLB innkasserte også denne 5 stjerner etter kollisjonstesten.

Explorer scoret følgende: 87 prosent i «voksen-beskyttelse», 86 prosent i «barne-beskyttelse», 61 prosent i «myke trafikanter» og 76 prosent på «sikkerhetsassistenter».

Her får Exploreren kjørt seg hos Euro NCAP:

Alle gode ting er åpenbart tre, for den fjerde som ble testet måtte også nøye seg med 4 stjerner.

Opel Corsa hører hjemme i det minste segmentet, og slike biler er vanskeligere å gjøre like sikre som de som er litt større og robuste.

Men nye Corsa er ganske så solid selv om den misset toppscoren med minst mulig margin, og endte opp med 4 stjerner akkurat som den forrige generasjonen gjorde for fem år siden.

I mellomtiden har den franske PSA-gruppen overtatt som eiere, og nye Corsa deler blant annet mye med den nye Peugeot 208 som også fikk 4 stjerner tidligere i år.

For å score 5 stjerner må bilene oppnådd et minstemål i tre av fire kategorier samt at Euro NCAP krever noen førerassistenter, og Corsa var godt innenfor i to kategorier. Men det ble dessverre kun 69 prosent i sikkerhetsassistenter, og hadde den fått 70 prosent ville det blitt 5 stjerner også på den.

Slik scoret Corsa: 84 prosent i «voksen-beskyttelse», 86 prosent i «barne-beskyttelse», 66 prosent i «myke trafikanter» og 69 prosent på «sikkerhetsassistenter».

Slik ser det ut når Euro NCAP går løs på Corsa:

Her er samtlige resultater fra Euro NCAP’s tester i 2019:

Bil-modell:

Antall stjerner:

Mercedes-Benz CLA

BMW Z4

Tesla Model 3

BMW 3-serie

Volkswagen T-Cross

Mazda 3

Skoda Scala

Mazda CX-30

SEAT Tarraco

Lexus UX

Toyota Corolla

Toyota Rav4

Mercedes-Benz B-klasse

Skoda Kamiq

Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz EQC

Renault Clio

Ford Focus

Audi A1

Mercedes-Benz GLB

Range Rover Evoque

DS 3 Crossback

Mercedes-Benz G-klasse

Honda CR-V

Citroën C5 Aircross

Audi e-tron

Kia Ceed

SsangYong Korando

BMW 1-serie

Ford Explorer

Citroën C5 Aircross

Peugeot 208

Opel Corsa

Kia Ceed

DS 3 Crossback

Jeep Cherokee

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse