At noen sliter med å beherske en rundkjøring er ikke noe nytt, men i lille Norge burde det strengt tatt være mulig å få dette til. For disse er som miniatyrer sammenlignet med de virkelige store, og vi husker spesielt en. Inn mot sentrum av Aten havnet vi i en med en drøss med filer og sikkert 10 avkjøringer som gikk i stort sett alle retninger, og det hjalp svært lite at hundrevis av scootere suste forbi en drøss med biler mellom filene og med millimeters klaring. Og selvsagt fløytet «alle». Og ja, det var før navigasjonen fant veien inn til bilene som selvsagt hadde loset oss litt enklere gjennom kaoset, så jepp, vi var svette! Her hjemme kan det selvsagt også være hektisk og uoversiktlig i en rundkjøring, men som kjent er ting ganske mye enklere når man faktisk kan de. Og mange er åpenbart usikre på hvordan man faktisk skal kjøre i en rundkjøring. ‒ Det kan virke som om det går litt rundt for folk når de skal inn i en rundkjøring, både når det gjelder tegngiving og plassering, sier rådgiver i NAF, Jan Harry Svendsen. Han har tittet på en fersk undersøkelse gjennomført av Norstat for NAF, og i denne svarer nærmere en av tre feil når de skal forklare hvordan de gir tegn i en rundkjøring. ‒ Feil bruk av blinklys, eller å ikke bruke blinklys i det hele tatt, fører til tregere trafikkavvikling. Og det kan føre til misforståelser og ulykker, sier NAF-rådgiveren. Huskeregler er en fin greie, og rådgiveren har noen når det kommer til rundkjøringer. Det første å sette på blinklyset i god tid før rundkjøringen.

- Gi tegn tidlig på vei inn i rundkjøringen.
- Blink ut når du er på høyde med siste utkjøring før du skal ut.
- Enkelte rundkjøringer har skilt eller kjørefelt som angir plassering inn i rundkjøringen. De gjelder foran de generelle plasseringsreglene.
- Sjekk speilene før du kjører ut av rundkjøringen. Spesielt om du skal til venstre i en rundkjøring kan du få biler på høyre side.