Annonse
Hjem Elbiler Lexus skal vise fram elbil

Lexus skal vise fram elbil

Fire og et halvt år etter at Lexus viste fram et snodig kompakt konsept følger de opp med et elbilkonsept.

Det er ikke mye informasjon Lexus akter å gi oss før det nye elbilkonseptet vises fram under Tokyo Motor Show som starter 23. oktober.

Lexus gir oss to setninger hvor de altså forklarer at de vil vise fram en elbil i Tokyo, to bilder som er komplett umulig å tolke, og en video på ja, to sekunder.

Det er alt.

Kanskje er tallet 2 et hint på at dette konseptet baserer seg på LF-SA, et annet konsept vist fram under Genève Motor Show i 2015?

Saken fortsetter under Annonsen

Den bilen var nemlig en slags ultrakompakt crossover basert på Toyota Yaris-plattformen med setekonfigurasjonen 2+2, og ja ‒ den hadde kun 2 dører.

Å tolke bildene er ganske så håpløst, men du kan jo forsøke selv:

Det er dog tidligere bekreftet at det blir en kompakt bil, og muligens blir den satt sammen på den nye Toyota-plattformen e-TNGA.

Toyota har tidligere sagt at de satser på opp mot 10 elbiler innen 2025, og e-TNGA åpner for elektriske biler som strekker fra kompakte modeller til store SUV-biler.

Om Lexus skal bruke denne er ikke kjent, men det er jo mulig.

Den japanske produsenten viste altså fram en slags framtidig bybil for fire og et halvt år siden. Bilen var mildt sagt oppsiktsvekkende, nesten på linje med det Toyota gjorde da de introduserte Yarisen i 1999.

Slik så Lexus LS-SA ut:

Toyota var som kjent tidlig ute med hybridteknologien da de presenterte Prius på slutten av 1990-tallet, men har havnet bakpå når det kommer til rene elbiler.

Verdens mestselgende merke girer nå om, men akter ikke å følge resten av strømmen ‒ bokstavelig talt.

Mens dagens elbiler bruker litium-ion-batterier akkurat som mobiler, nettbrett og bærbare datamaskiner gjør, har Toyota forsket på faststoff-batterier siden 2012.

Disse har flere fordeler kontra batterier med flytende stoffer.

De begrenser bruken av stoffer som litium, kobolt, mangan, nikkel og aluminium, de blir ikke varme, de er lettere, kan lagre mer energi, lades opp raskere og kan formes enklere.

I sommer meldte Toyota at de muligens kan introdusere faststoff-batterier etter OL i Tokyo neste år, men allerede før den tid satser de på å introdusere en kompakt elbil på det japanske markedet neste år.

En ny batteriteknologi vil mest sannsynlig bli delt med Lexus, som nå skal vise hvor langt de egentlig er kommet.

Hvor langt er det?

Hvem vet, men du kan jo ta en titt på denne videoen og få et lite inntrykk.

Men ikke blunk, for snutten varer kun i to sekunder.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,124FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker