Annonse
Hjem Elbiler Elektrisk pickup og SUV med 614 hk

Elektrisk pickup og SUV med 614 hk

Bollinger har vist fram to nye prototyper av noen særs bøllete elbiler.

Det er fortsatt litt tidlig å sprette Bollinger-champagnen, for Bollinger Motors er ikke helt klare med sine to første modeller riktig ennå. Men de nærmer seg.

Og det er kanskje ikke så rart at det tar litt tid, for det de driver og bygger to ganske så snodige modeller som vi ikke har sett maken til.

Den ene kan ligne litt både på en Land Rover og en SUV, og de har like godt gitt den et nytt segment ‒ SUT.

Den andre er en diger bølle av en pickup.

Saken fortsetter under Annonsen

Begge to er laget for terrenget, og hvor smart det er å lage slike biler elektriske blir jo et annet spørsmål. Rekkeviddeangst får garantert en ny betydning bak rattet på en av disse langt ut i ødemarka.

Ok, så det vi har her er altså to elektriske terrengbiler, den ene som SUV kalt B1 og den andre som pickup kalt B2.

Her er SUV-versjonen:

Begge er basert på plattformen kalt Bollinger Motors Class-3 truck, og følger opp den enda merkeligere SUT-modellen som de viste fram i 2017.

De to nye prototypene deler også det elektriske drivverket, og som vanlig når amerikanerne skal lage biler satser de på muskler.

Her snakker vi om 614 hestekrefter og et dreiemoment på 905 Nm, 0-96 km/t på 4,5 sekunder og en toppfart på 160 km/t ‒ ikke verst iallfall om vi tenker på den digre B2.

Kreftene har skutt i været de to siste årene, for opprinnelig skulle de komme med 360 hk. Vel, vi klager ikke.

Pickupen hører hjemme i klasse 3-truck, noe som betyr at den har en vektgrense på 6.350 kilo ‒ det samme som for eksempel RAM 3500 og Hummer H1.

B2 kan for eksempel dra 2.267 kilo, og er en så diger og sterk sak at den ikke bør stå tilbake for noen av eksosvariantene av de større pickupene.

Batteripakken er på hele 120 kWh, og rekkevidden for disse bøllene er oppgitt til 321 kilometer.

De har selvsagt to elmotorer og dermed firehjulstrekk, er laget i aluminium, har 50:50-vektfordeling og byr på en bakkeklaring på hele 38 centimeter. Så dette er kanskje ikke bilene for de som har litt korte bein.

Dette er altså noe de kaller beta prototyper, modeller som nærmer seg preproduksjon ‒ men hvor langt unna de er vet vi faktisk ikke.

Egentlig er det ganske mye som er uklart. Som hvilket utstyr de kommer med, og ikke minst hva de kommer til å koste.

Men skal vi være helt ærlig har vi vel ikke så mye tro på at disse noen ganger kommer til Europa, men hjemme i Detroit kan kanskje en SUT kanskje være en vinner?

Men gå nå ikke tom for strøm i villmarken!

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker