HjemNyheterKappet taket av Aston Martin Valkyrie

Kappet taket av Aston Martin Valkyrie

Britenes hyperbil gir nå en enda mer autentisk formel 1-opplevelse.

Om du har lyst til å føle hvordan det er å kjøre en formel 1-bil er Aston Martin Valkyrie et godt alternativ.

Denne hyperbilen som har fått navn inspirert av norrøn mytelogi byr nemlig på hybridteknologi og totalt 1.155 hestekrefter, og er kapabel til å kjøre i hastigheter over 350 km/t.

Det gjelder den med tak.

Saken fortsetter under Annonsen

For nå finnes det også en toppløs versjon, mer bestemt en Aston Martin Valkyrie Spider.

Aston Martin som nå satser for fullt i formel 1 hadde altså som mål å komme nærmest mulig formel 1 med hyperbilen, og satt selvsagt av store ressurser på å få den mest mulig aerodynamisk. Og der er som kjent taket et viktig element.

Men det har altså ikke stoppet de fra å kappe dette av, og det endog for å gjøre formel 1-følelsen enda mer autentisk.

Og vi ser selvsagt poenget. For åpner man den F1-inspirerte kabinen til Valkyrie så kjører man nesten som Lewis Hamilton og co. gjør i de åpne formel-bilene. Og det er altså målet både med Valkyrie og Valkyrie Spider.

‒ Aston Martin Valkyrie er et produkt av utrolig innovasjon og teknologi, men fremfor alt har det alltid handlet om følelser, sier Aston Martin administrerende direktør, Tobias Moers.

‒ Med Valkyrie Spider tar vi den lidenskapen og følelsen til det neste nivået. Kjøreopplevelsen bør bli virkelig oppsiktsvekkende. Lyden av den 6.5-liters V12-motoren i over 11 000 r/min med taket fjernet er noe jeg ikke kan vente på å høre.

Denne helgen kan folk i California sjekke ut Valkyrie Spider nærmere under Concours d’Elegance på Pebble Beach, og vi regner med at den ikke blir mindre populær etter dette.

Men de som gjerne vil ha fatt i en Valkyrie Spider er allerede for sent ute. Aston Martin kan opplyse at de har fått flere bestillinger enn de 85 eksemplarene de skal lage, så her har samtlige gått til de som står på en spesiell kundeliste.

En Valkyrie kan altså kjøre i mer enn 350 km/t, og de i en Spider-utgave får også luftet hodet skikkelig. Her er toppfarten satt til 330 km/t, noe som bør være ganske så skummelt i en bil uten tak.

Men såpass bør det kanskje være for bilen som skal ta formel 1 ut til de vanlige gatene?

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse