Annonse
Hjem Nyheter Jøss, Lamborghini!

Jøss, Lamborghini!

En 770 hk sterk toppløs Lamborghini Aventador kalt SC20. Og ja, den er godkjent for gatebruk.

Det er sikkert mange ting som er bra med å være steinrik, men det kanskje aller kuleste må være at du kan troppe opp hos en superbilprodsent og forlange en helt egen modell.

Og spør du for eksempel Lamborghini, skal du ikke se bort ifra at de faktisk sier ja.

Nettopp det har en kunde nå gjort, og denne rikingen har ikke bare forlangt en unik bil ‒ den skulle også være ekstrem i ytelsene.

Dermed gikk jobben til de to avdelingene som kan disse tingene, motorsportavdeling Squadra Corse og designavdelingen Centro Stile.

Saken fortsetter under Annonsen

Begge har litt erfaring med slike spesialprosjekter fra før av, for i 2018 lagde de en annen spesialbestilt bil til en kunde. Dette var første gang Squadra Corse spesialkonstruerte en bil til en kunde, og den gang tok de utgangspunkt i en Huracán når de satte sammen bilen som ble kalt SC18 Alston.

Bil nummer to har hentet inspirasjon fra en rekke imponerende biler, som Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster, Huracán GT3 EVO og Concept S, og resultatet er mildt sagt oppsiktsvekkende:

Designet er så ekstremt at vi nesten ikke finner ord, og må være noe av det villeste Lamborghini noensinne har laget. Noe av forklaringen er sikkert at kunden selv har vært med på å bestemme bilen fra første stund, inkludert designet. For en slik vanvittig skapning ville vel ikke Lamborghini selv ha funnet på?

SC20 går langt utenpå den særs oppsiktsvekkende Essenza SCV12 som Lamborghini viste fram tidligere i år (lenke nederst i saken), og i motsetning til den ville superbilen med tak skal den toppløse SC20 også godkjennes for vanlige veier.

Søren klype, vi må ta nok en titt på denne bilen full av kanter, linjer, en diger bakspoiler og enorme luftinntak før vi går videre.

Bilen er selvsagt bygd opp som en moderne superbil, noe som betyr utstrakt bruk av lette materialer som karbonfiber og aluminium og aerodynamiske løsninger som sørger for at den suger seg til underlaget. Bakvingen har for eksempel tre innstillinger for maks grep i de fleste situasjonene.

Det er som mange detaljer med SC20 at vi hadde trengt en helt bok for å beskrive alle.

Men som kjent er et bilde tusen ord, og en video er… tja, en million ord?

Så sjekk ut denne videoen av alle detaljene før vi går videre:

Lamborghini kan ikke lage en slik superbil uten at den har et skikkelig hjerte som banker.

Selvsagt har Squadra Corse funnet fram V12-motoren, og flaggskipet på 6.5 liter er tunet til vanvittige 770 hk ved 8.500 r/min og et dreiemoment på 720 Nm ved 6.750 r/min.

Kreftene sendes til hjulene via en superpotent 7-trinns girkasse kalt Independent Shifting Rod (ISR), og felgene følger opp med sine 20-tommere foran og 21-tommere bak.

Lamborghini sier ikke noe om fartsegenskapene til SC20, og det er kanskje like greit.

Prisen er også ukjent, og det er iallfall like greit.

Dette er absolutt ikke noe vi hadde gått for om vi hadde hatt frie tøyler hos Lamborghini, men det setter ingen demper på gleden.

For dette er virkelig en superbil som det ikke finnes maken til, og nå er det på tide å studere den nærmere.

Så her har du bildene av SC20, et helt unik toppløst beist bestilt og bestemt av en kanskje litt sær men ganske så kreativ kunde:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,920FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker