Annonse
Hjem Nyheter Ingen «korona-effekt» rundt alvorlige trafikkulykker

Ingen «korona-effekt» rundt alvorlige trafikkulykker

Sju menn mistet livet i forbindelse med den norske trafikken i mars.

Mange nordmenn er nå permitterte eller har hjemmekontorer, noe som fører til mindre trafikk på veiene.

Ifølge tall fra Statens Vegvesen er trafikken inn til de store byene redusert med nærmere 40 prosent sammenlignet med ukene før koronautbruddet.

Men det vises ikke på antall dødsulykker.

Ifølge Trygg Trafikk mistet sju mennesker livet i mars-trafikken, og alle var menn. Tre av disse var mellom 45-64 år.

Saken fortsetter under Annonsen

– Det er tilfeldige variasjoner i ulykkestallene. Men det hadde ikke vært helt urimelig å forvente noe lavere ulykkestall i mars sett i sammenheng med den krevende situasjonen landet står i. De nasjonale smittevernstiltakene som er iverksatt, medfører mindre trafikk, og mindre trafikk burde bety færre trafikkulykker, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen.

‒ Tallene for mars tyder på at de spesielt alvorlige ulykkene ikke nødvendigvis henger sammen med trafikkmengde eller trafikktetthet. De alvorligste ulykkene har ofte sammenheng med høy fart, rus og manglende oppmerksomhet. Det kan faktisk hende at disse risikofaktorene blir mer fremtredende når trafikkmengden blir mindre, sier Johansen.

Etter tre måneder er det en negativ utvikling i dødstallene, og så langt i 2020 har det omkommet 24 mennesker i forbindelse med trafikken. Dette er en kraftig økning fra samme periode i fjor, hvor 16 personer hadde mistet livet.

Av de omkomne i år er 20 menn og 4 kvinner.

‒ Tallene for 2020 er så langt alvorlig høye, og vi må jobbe hardt for at ulykkestallene skal bli lavere enn i 2019. Det krever innsats fra alle aktører og bevissthet hos alle trafikanter, sier Johansen.

Forrige måned opplevde Vestfold og Telemark tre dødsulykker, mens Troms, Innlandet, Agder og Viken hadde én hver.

Viken er så langt rammet hardest med syv omkomne så langt i år, to mer enn på samme tid i fjor. Møre og Romsdal har derimot ingen dødsulykker så langt i år, noe som er en nedgang fra fire på samme tid i fjor.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,851FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker