Annonse
Hjem Nyheter I skyggene lurer det en svær M3-nyhet

I skyggene lurer det en svær M3-nyhet

M-avdelingen til BMW er virkelig i støtet. De har på gang en ny sedanmodell av M3, en ny coupé i form av M4, og for aller første gang i historien ‒ en M3 Touring.

Mmmm, det smaker fugl av satsingen til BMW M GmbH.

Den første nye ut er M3 Sedan, selve ikonet i familien. Denne ble introdusert tilbake i 1986, og har siden blitt fornyet fire ganger. Den foreløpige siste generasjonen kom i 2014, og nå har tyskerne på gang 6. generasjon.

Denne får den velkjente 3-liters rekkesekseren som yter 480 hestekrefter med et dreiemoment på 650 Nm. M-avdeling skal også by på en M3 Competition som har hele 510 hk, mens kreftene sendes ned til bakken via en 8-trinns M Steptronic automatgirkasse.

Deretter kan M-fansen juble over en ny M4 Coupé, som får det samme drivverket som kommende M3 og som i likhet med M3 får en Competition-utgave. Både M3 og M4 får verdenspremiere i midten av september, så de lurer nå rett rundt svingen.

Saken fortsetter under Annonsen

Og BMW har selvsagt ikke oversett den toppløse utgaven i 4-serien heller, så det er også en ny BMW M4 Cabriolet på gang som skal være klar til neste år.

Men de nøyer seg ikke med disse tre, for overraskende nok er det også et fjerde medlem på gang.

Touring-utgavene til BMW blir tradisjonelt oversett av M-avdelingen, og den eneste som til nå har vært inne i varmen er 5-serien. Touring-utgavene av denne har fått sine M-utgaver to ganger tidligere ‒ først med 2. generasjonen av M5 i 1992, og deretter med 4. generasjon M5 introdusert i 2007.

En gang tidligere har BMW lekt med tanken om å lage en M-versjon av 3-serie Touring også, og for ganske eksakt 20 år siden viste de fram en prototype av M3 Touring. Men det stoppet der, trodde vi.

Men den potente avdelingen hadde langsiktige planer med den sportslige familieutgaven, for nå viser det seg at det faktisk er en M3 Touring på gang.

BMW melder nemlig at prototyper av BMW M3 Touring om kort tid vil bli synlig i områdene rundt M GmbH’s lokaler i Garching et steinkast München. Og tester på offentlige veier og på baner betyr kun en ting ‒ at M3 Touring ikke bare er en teoretisk bil på tegnebrettet. Den skal ut i den virkelige verden.

Som vanlig blir det M-kraft i form av en 6-sylindret M TwinPower turbomotor under panseret også for modellen med fem dører og god plass til bagasje, så uttrykket «familieracer» har vel aldri passet bedre.

BMW vil ikke røpe noen detaljer rundt den nye modellen, ettersom det fortatt vil ta rund to år før den går inn i serieproduksjon. Men vi kan selvsagt forvente oss et racinginspirert understell, store luftinntak og fire stusser som advarer de bak om at dette ikke bare er en «vanlig» stasjonsvogn.

Tyskerne er også sparsomme med bilder, så dette er det eneste som er tilgjengelig av den kommende M-modellen.

Fansen er selvsagt i ekstase over nyheten, og det er også BMW Norge.

‒ Det er ikke alle bilprodusenter forunt å kunne utvikle og lansere en bil som BMW M3 Touring i tiden som kommer, side om side med en rekke nye plug-in hybrider og helelektriske modeller, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

‒ Det vitner om at BMW fortsatt setter ren kjøreglede i høysetet, også for de blant oss med 98-oktan i blodet. Og – selv om bilen blir en stasjonsvogn, så vil den først og fremst være en BMW M3, understreker en spent og lykkelig Tegneby.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker