Annonse
Hjem Nyheter Hyundai klistrer N på Elantra

Hyundai klistrer N på Elantra

Nå gir Hyundai også sedanen Elantra «Nürburgring»-behandlingen, men sjansene for at den dukker opp i nærheten av deg er ganske små.

Hyundai satser tungt på motorsport, og resultatet av dette smitter over på de vanlige personbilene også.

Merket har nemlig sin egen variant av for eksempel Mercedes-AMG, BMW M og Audi RS, og kan skilte med sine N-modeller. Det har ført til modeller som Veloster N., i20 N og i30 N, og nå også en Elantra N.

Denne har Hyundai akkurat vist fram, og i likhet med de andre har også denne fått en rekke nye sportslige detaljer og en motor med litt mer krutt i.

Under panseret har de plassert en 2-liters turbomotor med 280 hestekrefter, og sedanen med merket N klarer sprintøvelsen på brukbare 5,3 sekunder og har en toppfart på 250 km/t.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilen er også utstyrt med en 8-trinns DCT-kasse, og har en rekke racing-spesifikke detaljer. Blant annet N Corner Carving Differential, launch-kontroll og formidable bremseskiver på 360 mm.

Den har også arvet en drivakslings-løsning fra WRC-bilene og doble stusser fra et singel rør inspirert av formel 1, og har i tillegg en rekke andre banerelaterte endringer både på utsiden og innsiden.

Og siden vi var inne på eksosrøret.

Hyundai er over snittet interessert i lyd, så de har inkludert en løsning som kalles N Sound Equalizer (NSE). Dette systemet lager en virtuell motorlyd som ikke bare kan minne om biler fra Hyundai Motorsport, som for eksempel TCR-racerbilene, men her kan du også selv justere «equalizeren». Det betyr at føreren også kan justere detaljer, så er det for lite bass er det bare å skru opp denne frekvensen.

Ifølge Hyundai gjør dette til at føreren kan høre en «mer realistisk og dynamisk motorlyd under kjøring». Vel, de om det.

Hyundai sier ikke noe om hvilke land denne skal tilbys i, foruten hjemme i Korea hvor den går under navnet Avante N.

Men det er foreløpig ingenting som tyder på at den kommer til Europa, og iallfall ikke til Norge som for tiden kun tar inn ladbare biler i tillegg til hydrogenbilen Nexo.

Så dessverre kommer vi nok ikke til å se en Hyundai Elantra N på norske veier, og det er synd.

For sjekk disse bildene:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker