Annonse
Hjem Nyheter Genesis’ Europa-modell har hatt premiere

Genesis’ Europa-modell har hatt premiere

Det mer eksklusive medlemmet i Hyundai-familien skal nå satse på Europa, og det gir oss intet mindre enn en europeisk Shooting Brake-modell.

I mai ble det klart at elbilsatsende Genesis også setter kurs for Europa for aller første gang, og grunnen er selvsagt elektrisk.

Det litt mer luksuriøse merket til Hyundai har nemlig på gang en helelektrisk versjon av G80, og siden hovedmarkedet USA fortsatt er lunkne til elbiler har de bestemt seg for at merket også skal til Europa. Og i den anledning har de laget noe spesielt til oss her i Europa.

Da Genesis kunne annonsere den europeiske satstingen viste de nemlig fram en helt ny G70-versjon, nemlig en såkalt Shooting Brake.

Utgangspunktet er altså sedanen G70, men bakerst har de de forlenget bilen og gjort den til en sportslig stasjonsvogn. Og slike er kjent som shooting brake.

Saken fortsetter under Annonsen

Og for å feire at de nå skal til Europa tok de med seg den og flere andre biler til Goodwood og fartsfestivalen som ble arrangert der sist helg. Det betyr også at Genesis G70 Shooting Brake har fått sin offisielle verdenspremiere.

Genesis er altså et nytt merke for oss i Europa, men de gjør heldigvis ting ganske så oversiktlig. Sedan-modellene er kalt G70, G80 og G90, mens SUV-modellene er kalt GV70 og GV80. Enkelt og greit!

Med seg til Goodwood hadde Genesis alle de modellene som nå skal til Europa, altså G70 Shooting Brake i tillegg til G70, G80, GV70 og GV80.

Med seg hadde de også et annet konsept som kanskje vil følge Electrified G80 bortover den helelektriske veien, nemlig Genesis X Concept. Og denne er spennende.

Dette er nemlig et elektrisk GT-konsept med ganske så forførende coupé-linjer, og er dette designretningen Genesis tar med sine elbiler i framtiden er det bare å glede seg.

Men det viktigste for Genesis under Goodwood-festivalen var å vise fram Shooting Brake-modellen, som jo er spesiallaget for oss.

‒ Det betyr mye å avduke G70 Shooting Brake, vår strategiske modell for det europeiske markedet, på denne internasjonale bilfestivalen, sier Dominique Boesch, administrerende direktør for Genesis Motor Europe.

‒ Vi håper at Genesis vil være i stand til å etablere en solid posisjon som et luksusmerke for europeiske kunder.

Grunnet covid-19 var det naturlig nok svært få nordmenn som dro over på den populære festivalen i England og som dermed gikk glipp av denne premieren, men Genesis har et plaster på såret.

De har nemlig laget en dronevideo som selv Hollywood hadde nikket anerkjennende til, for sjekk denne ganske så kule videosnutten av en G70 Shooting Brake som kjører gjennom løypa til det berømte bakkeløpet som kjøres under fartsfestivalen.

Kudos til personen som styrte denne dronen, for her snakker vi om en virkelig ekspert! Og heng med til slutten, for det er en ganske kul avslutning også.

Nå er det ikke G70 Shooting Brake som blir den første Genesis-modellen ut her i Europa. Merket har åpnet for salg av sin mellomste sedan G80 og flaggskipet i SUV-familien, GV80, og de to blir etterfulgt av G70 og GV70.

Litt senere skal også G70 Shooting Brake og elbilen Electrified G80 bli tilgjengelig for europeiske kunder, to biler nok mange nordmenn kunne tenkt seg.

Og da er det kanskje greit å ta en ekstra titt på den europeiske Shooting Brake-modellen, så her er de nye bildene av den:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker