Annonse
Hjem Nyheter Hyller Concorde med en fantastisk utgave

Hyller Concorde med en fantastisk utgave

Det er 50 år siden Concorde tok til lufta, og Aston Martin hyller verdens mest kjente passasjerfly med en spesialversjon av DBS Superleggera.

Det har verken før eller etter vært et så fantastisk passasjerfly som Concorde, dette flyet som klarte å bryte lydmuren selv med halv gass.

For det første var flyet noe så unik som et samarbeid mellom to nasjoner som ikke akkurat har en lang historie om å være enige om ting, Storbritannia og Frankrike.

For det andre så det store flyet mer ut som et jagerfly enn et passasjerfly, hvor det aerodynamiske designet skulle sørge for en vanvittig marsjfart.

Og fort fløy det.

Saken fortsetter under Annonsen

For, for det det tredje kunne den ikke bare bryte lydmuren én gang, men faktisk to ganger. Altså Mach 2.

Toppfarten på dette formidable flyet var på 2.180 kilometer, og på sitt raskeste klarte den å tilbakelegge strekningen New York – London på under tre timer. Slå den!

Etter flyets eneste alvorlige ulykke i 2000, 9/11 i 2001 og det faktum at flyet var teknologisk utdatert, ble Concorde til slutt satt på bakken i 2003.

Det skjedde faktisk 26. november det året, altså ganske så nøyaktig 16 år siden.

Flyet som gjennomførte den aller siste flyvingen tilhørte British Airways, og befinner seg nå på Aerospace Bristol.

En rullebane unna finner vi Aston Martin Bristol, og det er disse som bestilte en hyllestversjon av det imponerende flyet som kunne ta rundt 100 passasjerer.

Den oppgaven falt på avdelingen som er oppkalt etter en i James Bond.

For også Aston Martin har sin spesialavdeling kalt Q, og disse har allerede satt sammen en rekke hyllestversjoner ‒ også for luftfarten.

Det britiske merket har nemlig en serie kalt Wings, og har tidligere latt seg inspirere til å lage tre høytflyvende spesialversjoner ‒ Vanquish S Red Arrows Edition, Vantage Blades Edition og V12 Vantage S Spitfire 80.

Og nå altså DBS Superleggera Concorde Edition.

Og hvilken fantastisk versjon dette er!

Q by Aston Martin har selvsagt ikke forandret på selve designet av denne utrolige sportsbilen, men har gitt den en rekke nye utsmykninger og effekter både utvendig og innvendig som gjør at den skiller seg ut fra den originale.

Det er noen ting man legger merke til umiddelbart, som et svart tak i karbonfiber, BA-farger på frontleppa, BA-fargen rundt vinduene, selve Concorde-flyet på luftinntaket på hjulbuen foran, BA-fargen både på bakspoileren og splitteren, og det berømte «Speedmarque» fra BA på Aston Martin-vingene på panseret.

På innsiden har de også gitt den en rekke detaljer som hyller Concorden, blant annet et «Mach-meter» og påskriften «Mach 2.04» og «Feet 60000». Det står altså for toppfarten og flyhøyden som var på solide 18.288 meter.

Alt dette kan du selvsagt selv sjekke ut i bildeserien litt lenger ned.

Concorde var altså lynraskt, og det er også en DBS Superleggera.

Under panseret finner vi en 5.2-liters twinturbo V12 som har 725 hestekrefter, og den klarer 0-100 km/t på 3,4 sekunder og har en toppfart på 340 km/t.

Prøver du deg på 0-160 km/t går dette unna på 6,4 sekunder.

Lynraskt, men selvsagt ingenting i forhold til den formidable Concorden.

Som vanlig når noen bestiller slike spesialversjoner blir de laget i et svært begrenset antall, og for DBS Superleggera Concorde Edition betyr dette 10 eksemplarer.

De heldiggrisene kan altså kjøre rundt i en slik bil:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker