Hedda Hosås skal kjøre for selveste McLaren under sesongavslutningen i Extreme E. (Fotos: Extreme E)

Hosås første nordmann i McLaren

Sesong 3 i Extreme E nærmer seg slutten, og nå er det klart at den ene halvdelen av den norske duoen på JBXE-laget bytter team under finalerunden.


Ingen nordmenn har noensinne kjørt for legendariske McLaren-laget, som mange kjenner fra Formel 1. Og kanskje passende nok måtte det en kvinne til for at det skulle skje.

For nå er det klar at vårt unge talent Hedda Hosås stepper inn for Emma Gilmour, som ble skadet under Extreme E-runden i september, under sesongavslutningen i Extreme E ‒ denne ekstreme helelektriske rallyserien som nå er inne i sin 3. sesong.

Det betyr også at det «norske» laget til tidligere F1-verdensmester Jenson Button splittes opp, for der har hun kjørt samme med Andreas Bakkerud.

Han er som kjent en trollmann bak rattet, men den nye lagkameraten til Hosås er ikke så verst han heller. For det er nemlig amerikanske Tanner Foust, et velkjent navn i motorsporten. 50-åringen har blant annet tatt to gull i X Games, og konkurrerte også mot Petter Solberg i rallycross-VM hvor han vant en runde.

Foust kjører for Neom McLaren i Extreme E, noe som betyr at Hedda Hosås dermed skal kjøre for det legendariske britiske merket når Extreme E avslutter sesongen med Copper X-Prix i Chile i begynnelsen av desember.

Hosås startet sin Extreme E-karriere med å være reservefører for Veloce Racing, men måtte raskt steppe da Christine Gutierrez krasjet under en kvalifisering.

Deretter gikk ferden til Jenson Buttons JBXE-lag hvor hun kjørte sammen med tidligere F1-fører Heikki Kovalainen, før Andreas Bakkerud tidligere i år ble hennes nye lagkamerat. De to har som beste en 5. plass som de oppnådde i det forrige løpet.

Nå er det altså McLaren som gjelder for Hosås.

‒ Jeg ser fram til å konkurrere for Neom McLaren Extreme E Team i Chile neste uke. Jeg sender alle mine beste ønsker til Emma for en rask bedring og håper jeg kan gjøre henne og hele teamet stolte, sier 22-åringen.

Gilmour selv er ikke altfor bekymret for hvordan dette kommer til å gå.

‒ Jeg er sikker på at Hedda vil gjøre en god jobb for å gi laget en velfortjent suksess. Jeg ser fram til å støtte resten av laget på bakken og hjelpe dem å avslutte sesongen på topp, sier føreren fra New Zealand.

Heller ikke McLaren-teamet har vunnet så langt i år, men var nær da de ble nummer to i det ene løpet under Hydro X-Prix i Skottland i vår.

‒ Gjennom hele tiden hennes i Extreme E har Hedda vist seg å være en sterk konkurrent i mesterskapet, og jeg er sikker på at hun kan hjelpe laget med å oppnå suksess for å runde av vår andre sesong i Extreme E, sier Gary Paffett, sportsdirektør i Neom McLaren Extreme E Team

Sesongavslutning blir runde 9 og 10 av årets sesong, og kjøres i Atacama-ørkenen i Chile 2. og 3. desember.

Det er den svenske duoen Johan Kristoffersson og Mikaela Åhlin-Kottulinsky i Rosberg X Racing som topper sammendraget foran finalerunden, men det er fortsatt fem lag som kan vinne årets Extreme E.

Så her blir det spenning til siste slutt, og det inkluderer nå også en norsk McLaren-fører ‒ 22 år gamle Hedda Hosås.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Hedda Hosås Extreme E